GÜNDEM

Youtube Reklamlarında Yeni Dönem Başlıyor! Yer Paylaşımlı Reklamlar Kaldırılacak!

Youtube'un yeni reklam kararı büyük ses getirecek. Çünkü uzun yıllardır aktif olarak kullanılan bir reklam türü, artık tarihin tozlu raflarına karışmak üzere. Peki Youtube, neden reklamları kaldırma kararı aldı? İşte detaylar...

Youtube Reklamlarında Yeni Dönem Başlıyor! Yer Paylaşımlı Reklamlar Kaldırılacak!

Youtube, reklam kaldırma ile ilgili aldığı kararla dikkat çekti. Pek çok Youtube kullanıcısı, özellikle de son zamanlarda bir reklam türünden şikayetçiydi. Gelen bilgiler doğrultusunda yer paylaşımlı reklamlar için yeni bir karar alındı. Kullanıcıların izledikleri videonun alt kısmına eklenen ve videodaki belirli yerlerin gözükmesine engel olan bu reklam türü, rahatsızlık veriyordu.

Yer Paylaşımlı Reklamlar Kaldırılacak!

Youtube, aldığı kararda kalıcı olarak yer paylaşımlı reklamların kaldırılacağını açıkladı. Uzun süredir var olan ve belki de Youtube'un bel kemiğini oluşturan bu reklam türü, yakında tarihe karışacak. Diğer reklam türlerinin daha modern ve kullanıcı dostu olduğu düşünülüyor.

6 Nisan 2023'te Reklamlara Veda!

Yer paylaşımlı reklamlar için son tarih olarak 6 Nisan 2023 gösterildi. Bu tarihten sonra söz konusu reklamları bir daha görmeyeceğiz. Ancak videolu reklam veya sayfa içerisinde banner reklamların hali hazırda yer almaya devam edeceğini belirtelim. Premium üyeleri reklamlara takılmadan çeşitli videoları izleme hakkına sahip oluyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar