GÜNDEM

Yönetmen Ezel Akay, soruşturmaya isyan etti!..

Akademisyenlerin ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisine destek verdikleri için haklarında soruşturma açılan 433 sinemacıdan biri olan yönetmen Ezel Akay, isyan etti.

Yönetmen Ezel Akay, soruşturmaya isyan etti!..

Kendilerine "Barış İçin Akademisyenler" diyen ve PKK'yı aklayıp devleti suçlayan bildiriyi hazırlayan akademisyenlere destek veren 433 sinemacıya soruşturma açılmıştı.

433 sinemacı arasında bulunan yönetmen ve yapımcçı Ezel Akay, soruşturmaya isyan etti: "Tutuklasınlar hepimizi de bitsin bu saçmalık..."

BANA HENÜZ TEBLİGAT GELMEDİ!

1128 akademisyenin hazırladığı ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriye ‘Barış İçin Sinemacılar‘ oluşumuyla destek veren 433 sinemacı hakkında ‘suçu ve suçluyu övmek’ suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Sputnik’ten Yavuz Oğhan’a konuşan Akay, konuyla ilgili kendilerine soruşturma tebligatı iletilmediğini ancak bağlı bulunduğu meslek örgütüne gelen bir tebligatla durumdan haberdar olduklarını belirterek, “Biz sadece barış olsun ve şiddet dursun dedik. Devletin elinde şiddettin dışında araçlar olduğunu ve bunları kullanmasını talep ettik” dedi.

"İMZALADIĞIMIZ METİNDE SUÇ UNSURU YOK"

İmzaladıkları metinde yazanların suç unsuru olmadığını kaydeden Akay, “Giderek saçma bir hale dönüşen bu durumdan kurtulmak için bazen diyorum ki, girelim 150 bin kişi içeri, tutuklasınlar hepimizi de bitsin bu saçmalık” diye konuştu.

Son dönemde korku ikliminin yayıldığını ve insanların seslerini çıkaramaz hale geldiğini belirten Akat, şöyle devam etti: “Osmanlı’da bir isyan başladığında hikaye anlatıcılarını alıp bir bağ evine kapatırlarmış. Olanların hikayesini anlatamasınlar diye. Demek ki bugün de sıra artık hikaye anlatıcılarına geldi.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar