GÜNDEM

Yonca Evcimik, Esin Övet'e konuştu: Pişman değilim

Şarkıcı Yonca Evcimik, dün akşam "Ayıp Şeyler" Habertürk yazarı Esin Övet'e konuştu.

Yonca Evcimik, Esin Övet'e konuştu: Pişman değilim

Şarkıcı Yonca Evcimik, 'Ayıp şeyler' adlı şarkısında kullandığı ifadeler ve performansıyla sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi oldu. Evcimik, konuyla ilgili Habertürk gazetesi yazarı Esin Övet'e konuştu. Ünlü şarkıcı, "Böyle olacağını biliyordum ama bu kadar hızlı reaksiyon gösterileceğini bilmiyordun. İyi ki yapmışım Esin. Bak konuşulmayanlar konuşulmaya başladı. Ahlaksızlar, küçük kızlarla evlenenler, üçüncü kadınlar. Bunları konuşmadan olmaz. Konuşa konuşa çıkacağız bu sorunların altından. Hiç pişman değilim" dedi.

İşte yazıdan detaylar:

-Yonca hayırdır nereden çıktı bu şarkı?

Ataerkil bir toplumuz. Bir kere zaten “Erkek çocuk anneleri evladım sen yaparsın, senin elinin kiri. Hadi misafirlere pipini göster” ile başlıyor erkeğin egosu. Bunun önüne geçmek kadının kız ve erkek çocukluğunun eşitliği, anne ve babanın eğitimi ile ilgili bir şey. Bana “Hadi kızım kalk piyano çal” derlerdi, erkeğe “Pipini göster” olacak iş mi? İşte asıl sorun burada. Erkek çocuğun ayıp etmesi ile başlıyor. Otomatikman erkek ve kadın çocuğun ayrımı başlıyor. Kız çocuğun böyle bir şeyini gördüm mü? Tamamen o tarafta dönüyor mesela.

-İyi de şarkıyı dinleyince böyle anlaşılmıyor hemen?

Önce paragraf paragraf bir okuyacaksın sözleri. Sonra düşüneceksin üzerine uzun uzun Esin.

-Tamam da Yonca bu olayı öyle değerlendirmiyor kimse ama. Senin şöhretinin sonunun yaptırdığını düşünülüyor

Benim şöhretime hiçbir şey olmaz. Bu memlekette ahlaksızlıklarıyla gündeme gelmiş kadınlar var. Hala şöhretleri devam ediyor. Klavye başında kahramanlık yapan insanlar umurumda değil. Ben doğru bir şey yaptım.

Senaryo başında kahramanlık yapan insanlar umurumda değil. Benim söylediklerimden hiçbir şey olmaz. Çünkü doğruları konuşuyorum. Bu memlekette ahlaksızlarıyla gündeme gelmiş insanlar var. Hepsinin kim olduğunu biliyoruz. Onları konuşun.

...

-Tamam şimdi burada tam olarak ne anlatmaya çalışıyorsun Yonca?

Ben üçüncü kadınları anlatıyorum. Şimdi kadınlar susuyor. Bunu okuyup da, bunu yazıp da “Vay be helal olsun, ben de böyle düşünüyorum” diyen kadınlar çok. Şu an çıkamıyor korkuyorlar. Ama çıkacaklar. Bu kadınlar bana “İyi ki yapmışsın” diyecekler. Ki ben de iyi ki, yapmışım. Tam da hayal ettiğim gibi oldu. Bir gram pişman değilim. İnsanlar anlayacak konuşa konuşa, dinleye dinleye. Beni anlayacaklar. Yeter ki, konuşulsun. O üçüncü kadınlar konuşulsun. Kadının düşmanı olan kadın konuşulsun ki bunlar olmasın. Bir kadının öldürülmesini, bir kadının taciz edilmesini kim ister ki, ben böyle bir şey yazdıysam bunu desteklemiş olamam değil mi?. Kırk yıldır bu piyasada olan biri olarak bunu yapmış olmam için delirmiş olmam lazım. İnsanlara “Ahlak dersi mi vereceksin?” diyor. Bana küfür ediyor. Etsin varsın umurumda değil. Ben tepki bekliyordum bu kadar hızlı beklemiyordum. Pek güzel oldu. Şimdi işte konuşulacak konuşulmayan bazı şeyler.. Kaldı ki bu yapılan trol saldırı.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar