GÜNDEM

Yılmaz Özdil'den Sözcü'ye 'Ebubekir Sifil' eleştirisi

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, kendisi hakkında tepki çeken açıklamalar yapan İlahiyatçı Ebubekir Sifil'in açıklamalarına sessiz kaldığı gerekçesiyle gazetesi Sözcü'ye eleştiride bulundu.

Yılmaz Özdil'den Sözcü'ye 'Ebubekir Sifil' eleştirisi

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ebubekir Sifil, Sözcü yazarı Yılmaz Özdil ve Tele 1 sunucusu Cüneyt Akman'la ilgili Diyanet'e seslenerek, "Cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın" çağrısı yaptı. Büyük tepki çeken açıklamaya ilişkin Cumhuriyet gazetesinin yaptığı bir haberi Twitter hesabından paylaşan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın bu paylaşımını RT eden Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, kendi gazetesini eleştirdiği şu ifadeleri not düştü:

"Kendi gazetem bile sessiz kalırken bu ışid zihniyetini afişe eden Cumhuriyet gazetesine ve bana destek olan değerli Aytun Çıray’a teşekkür ederim."

Özdil bu tweeti attıktan sonra açıklamaları sırasıyla başka sitelerde ve Sözcü de de yayınlandı.

Sifil'in açıklamaları 16 Aralık'ta gündem olurken, Sözcü gazetesinde ilk haber 17 Aralık'ta yayınlandı. Diğer haberse 18 Aralık'ta günü yani bugün yayınlandı.

Özdil'in konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamaları dün akşam saatlerinde Sözcü gazetesi yerine "gercekgundem" ve "mansetturkiye" isimli iki ayrı haber sitesinde yayınlandı.

Bu haberler yayınlandığı sırada Özdil, Youtube üzerinden yayınlanan Hakan Aygün ile 'tekneden canlı' programındaydı. Orada da konuyla ilgili açıklama yapan Özdil, "Bu adam aklı sıra beni tehdit ediyor. Şöyle bir şey var. Camiye almazlarsa cemevinden kaldırırlar. Cenazemiz ortada kalmaz" dedi. Bu ifadeleri de "mansetturkiye" isimli sitede yer aldı.

Özdil'in aynı saatlerde bu programda yaptığı Mevlüt Çavuşoğlu'na ilişkin ifadeleriyse Sözcü gazetesinin internet sitesinde haberleştirildi. Yılmaz Özdil de haberi RT etti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar