GÜNDEM

Yılmaz Özdil'den dikkat çeken koronavirüs yazısı

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Çin'in Wuhan kentinden yayılmaya başlayan ve tüm Türkiye'nin etrafını sardıktan sonra sonunda Türkiye'ye de sıçrayan koronavirüs hakkında dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Özdil, "Çelik yelek giyip, kask takın desek, kimse yadırgamaz… Elinizi yıkayıp, kolonya sıkın deyince, herkese tuhaf geldi!" dedi.

Tüm dünyayı saran ve sonunda Türkiye'ye de sıçrayan koronavirüs siyasetin, ekonominin hemen her konunun önüne geçti. Tüm dünya basının ortak konusu haline geldi...

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil de bugün "Kolonya" başlıklı yazısında konuya yer verdi. Türk halkının normal yaşamdan ziyade anormal bir yaşam sürdüğünü belirten Yılmaz Özdil, "Çelik yelek giyip, kask takın desek, kimse yadırgamaz… Elinizi yıkayıp, kolonya sıkın deyince, herkese tuhaf geldi!" dedi.

Yazısında bir çok olaya yer veren Yılmaz Özdil  "Suriye sınırında harp var. Yunan sınırında siper kazılıyor. İran sınırı kapalı… Kimse istifini bozmadı.Virüs geldi… Sanki sürprizmiş gibi, panik çıktı!" ifadelerini kullandı.

İşte Yılmaz Özdil'in o ifadeleri

Türkiye'de her gün 18 kişi, trafik kazasında ölüyor.

Türkiye'de her gün 850 kişi, trafik kazasında yaralanıyor.

Normalde eşşeğe bile binmesi sakıncalı olan tiplere ehliyet verildiği için, Türkiye'de sırf geçen sene 1 milyon 229 bin trafik kazası oldu.

Suriye sınırında harp var.

Yunan sınırında siper kazılıyor.

İran sınırı kapalı…

Kimse istifini bozmadı.

Virüs geldi…

Sanki sürprizmiş gibi, panik çıktı!

Bu saldım çayıra memleketinde senelerdir anormal şekilde yaşaya yaşaya, normal insan doğasından öylesine uzaklaştık ki…

Tehlike, doğamız haline gelirken, doğa, tehlikemiz haline geldi.

Çelik yelek giyip, kask takın desek, kimse yadırgamaz…

Elinizi yıkayıp, kolonya sıkın deyince, herkese tuhaf geldi!

Yılmaz Özdil'in yazısının tamamı

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar