GÜNDEM

Yılmaz Özdil yeni kitabını öve öve bitiremedi

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, bugünkü köşesini tamamen yeni kitabı Sen Kimsin'e ayırdı.

Yılmaz Özdil yeni kitabını öve öve bitiremedi

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil son çıkan kitabı Sen Kimsin'i tanıtırken ilginç ifadeler kullandı.

Yılmaz Özdil, "Size aşk romanları yazmak isterdim. Duyguları kirlenmemiş bir ülkede, tertemiz aşklar…  Tarkan gibi Karaoğlan gibi hikayeler yazmak isterdim ama olmadı" dedi.

Özdil, köşesinin tamamını "Sen Kimsin"e ayırırken kitabını öve öve bitiremedi.

İşte Yılmaz Özdil'in bugünkü köşe yazısından bir bölüm:

Sen Kimsin?

Size aşk romanları yazmak isterdim. Duyguları kirlenmemiş bir ülkede, tertemiz aşklar… Yalnızlığımızın tenhasında ruhumuzun çadırına sığınıp, hüzün abajurunun cılız ışığıyla ısındığımız satırlar.

*

Fantastik romanlar yazmak isterdim size… Varsın dünya bugün bizsiz dönsün diyerek, ütopik zamanlara, varolmayan diyarlara götürmek, doğaüstü güçlere sahip kurgusal karakterlerle tanıştırmak isterdim. Günlük telaşlarınızı unutturup, kah uçan halıyla camdan şehirlerin rengarenk kubbeleri üzerinde dolaştırmak, kah kurukafalar labirentinin ürpertici fısıltılarla dolu sessizliğinde ölümsüzlük mührünün izini sürdürmek isterdim. Kendi işinizi gücünüzü bırakıp, her gece saat 12’yi vurduğunda, elindeki kandille Dolmabahçe sarayının mermer aynasından çıplak adımlarla koridora süzülen gizemli kadının kim olduğunu merak etmenizi isterdim.

Yılmaz Özdil'in yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar