GÜNDEM

Yıldıray Çiçek'ten Sabri Balaman'a "MHP ve Doğu Perinçek" tepkisi

Türkgün yazarı Yıldıray Çiçek, Yeni Akit yazarı Sabri Balaman'ın MHP ve Vatan Partisi'ni işaret ettiği "Erdoğan, prangalarından kurtulmalı" başlıklı yazısına tepki gösterdi.

Yıldıray Çiçek'ten Sabri Balaman'a "MHP ve Doğu Perinçek" tepkisi

Yeni Akit gazetesi yazarı Sabri Balaman, 8 Aralık tarihinde yayınlanan "Erdoğan, prangalarından kurtulmalı" başlıklı köşe yazısında "Erdoğan ve AK Parti iktidarının ortağı görünen MHP ve mahfilleri bir şekilde Erdoğan’ın değişim adımları atmasından rahatsızlık duyuyor" diyerek, işaret ettiği odakların "reforma" karşı direndiğini ifade etti.

Berat Albayrak'ın istifasına ilişkin "Erdoğan, değişimin ilk adımını kendisinden başlatarak yaptı" dedi ve ekledi: "Ancak bir el Erdoğan’ın daha fazla sınırı aşmasını istemiyor. Bu gizli elin ne olduğunu ve ne için yaptığını bilmiyoruz. Ancak görünürdeki fotoğrafı MHP ve Devlet Bahçeli dolduruyor diyenlere kulak vermek gerekir. 15 Temmuz darbe kalkışmasıyla başlayan MHP+AK Parti Cumhur ortaklığı resmen olmasa da psikolojik olarak bitmiş durumda diyenlerin tespitlerini de yabana atmamak gerekir. Kısa vadede Türkiye’nin içine düşmüş olduğu durumda ittifak pekâlâ yararlı olmuş olsa da; uzun vadede Türkiye’nin Erdoğan’ın ve Muhafazakâr tabanın ihtiyaçlarına cevap vermekten çok uzaklaştı. Bunun üstüne AK Parti’nin içindeki bazı menfaatçilerin bu ittifak sayesinde hayat bulmasını eklediğimizde Erdoğan ve AK Parti için MHP bir prangadan öteye gitmiyor... Erdoğan bir politik tehdidin veya şantajın ortasında anlaşılan. Ama kanıtlayamadığımız bir milliyetçi-NATOTÜRKÇÜ kuşatmanın ortasında kalmış durumda..."

Yazının tamamı için tıklayınız

YILDIRAY ÇİÇEK'TEN SERT TEPKİ

Türkgün gazetesi yazarı Yıldıray Çiçek, bugün köşesinde kaleme aldığı "Cumhur İttifakı'na saldıran Akit'teki intihar eylemcisi" başlıklı yazsında Balaman'ın 8 Aralık tarihli ilgili yazısını sert sözlerle eleştirdi. Çiçek, Balaman'ın bu yazısını "Bülent Arınç’ın açıklamalarından sonra Cumhur İttifakı’na yönelik içeriden küçük çaplı bir intihar saldırısı" şeklinde tanımlarken, Cumhur İttifakı’nın protokol metninden alıntılar yaptı. 

"Bu ağız, Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ağzıdır" diyen Çiçek, Balaman'ın "Doğu Perinçek’i de Cumhur İttifakı içinde gösterdiğini" söyledi ve şunları kaydetti:

"Sabri Balaman’ın kirli düşüncesini açık eden ise Doğu Perinçek’i de Cumhur İttifakı içinde gösteren ahmaklıktır. Bu propagandayı milliyetçi- muhafazakâr kesimleri ürkütmek için kim kullanıyor? Genellikle Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Meral Akşener… Doğu Perinçek, Cumhur İttifakı’nın neresinde? Cumhur İttifakı’nın hangi protokolünde imzası var? Kaldı ki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne 16 Nisan referandumunda CHP, HDP, Meral Akşener ile birlikte en sert şekilde karşı çıkan Doğu Perinçek’ti.

...

Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ve Meral Akşener’in başını çektiği zillet ittifakı terör örgütü PKK ile iş tutuyor, terörist Demirtaş ve Osman Kavala’ya özgürlük istiyor, terör örgütü YPG’ye yapılan operasyonlara karşı çıkıyor, Doğu Perinçek de bu zillet ittifakının yaptıklarına karşı çıkıyor diye Cumhur İttifakı’nın resmi ortağı mı olmuş oluyor? Dün PKK’ya karşı çıkan Meral Akşener şimdi PKK’nın siyasi uzantısıyla ittifak yapıyorsa, dün PKK’ya sahip çıkan Doğu Perinçek bugün PKK’ya karşı çıkıyorsa bunu biz değil siyaset bilimcileri yorumlasın. Doğu Perinçek’in 100 bin oy potansiyeli olan partisinin hangi yaptığı Cumhur İttifakı’nı bağlar ki Sabri Balaban zillet ittifakının ağzıyla yorumlar yapmaktadır. Doğu Perinçek’in geçmişte yaptıkları ve en son 16 Nisan referandumunda söyledikleri ortadadır. Kaldı ki bizim de ona söylediklerimiz ortadadır. MHP hangi muhafazakârı incitmiş ki AKP’nin muhafazakâr tabanla olan muhabbetini zedelemiş olsun. Bir örnek gösterebilir misin Sabri Balaban? MHP hangi ekonomik ve hukuksal reformun önünde engel olmuştur?.."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum