TİRAJ

Yiğit Şardan'dan tiraj açıklaması

Yiğit Şardan, son günlerin sıcak gündemi tiraj meselesi hakkında, derneğin online bülteninde yeni bir açıklama yaptı.

Yiğit Şardan'dan tiraj açıklaması

'İşimiz ticaret, siyasetten anlamayız'

"Sektör olarak aba altından sopa gösteren tavırlara alışık değiliz. İşimiz ticaret, ilkeli ticaret.

Dürüstçe ve veriye dayalı biçimde rekabet etmenin peşindeyiz, siyasetten anlamayız ve bu tür hesaplara çok uzak bir noktadayız." diyen Şardan'ın açıklamasının tam metni şu şekilde:

Sektörümüzün Değerli Temsilcileri,

8 Şubat tarihli Rekabet Kurumu kararı TİAK'ta yeniden yapılanma,bir diğer deyişle kurumsallaşma talep ederken, medya - reklamveren – ajans üçgeninde yeni dengelerin arayışı başladı. Çeşitli senaryolar, olasılıklar gündeme geldi. Geçen haftaki tiraj tartışmaları bu faaliyetlerin tam merkezine düştü. Lağvedilen ABC Tiraj Denetimi yönetimine ilişkin olarak kişilerin hedef gösterilmesi, sektörün düzenlenmesi için can-ı gönülden çaba harcayan derneklerin karalanması platformların geleceğine ilişkin kaygılarımızı artırdı.

Sektör olarak aba altından sopa gösteren tavırlara alışık değiliz. İşimiz ticaret, ilkeli ticaret.

Dürüstçe ve veriye dayalı biçimde rekabet etmenin peşindeyiz, siyasetten anlamayız ve bu tür hesaplara çok uzak bir noktadayız.

Dünya standartlarında iş yapıyoruz. Uluslararası örgütlerin, zor olmakla birlikte, en doğru yöntem olarak önerdiği sacayağı –üç kesimin eşteş temsili– modelini işletebilecek noktaya geldik. Hemen her mecrayı ölçümlüyoruz. RÖK gibi platformlar mesleğimizin etik, estetik, ticari ölçütlerini oluşturuyor. Buralarda sorunlarımız elbette var, ancak bunca platformun kurulabilmesi, özünde çıkarları çelişen kesimlerin bir masada yanyana oturabilmesi artık bir sektör olgunluğuna ulaştığımızın kanıtları.

Doğrular ve yanlışlarla örülü bir yolda hep birlikte yürüyebildiysek bunu bir kabul, hazım ve hoşgörü sürecinde elde ettik. Kazanımlarımızdan kolay kolay vazgeçmeyeceğiz.

Bu duygular ve düşüncelerle TİAK'ın dernekleşmesi sürecini başlattık. Teknik bilgiye, denetime ve sürdürülebilirliğe dayalı daha iyi bir sistem için kolları sıvadık. Hep birlikte, eşitlikçi bir yapıda sektörümüzü geleceğe taşıyacağız.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar