GÜNDEM

Yerinde bir tespit: Evde kalmak için önce hayatta kalmak gerekir

Candaş Tolga Işık, Koronavirüs nedeniyle kapalı olan firmaların bu ay maaş yok tavrına tepki gösterdi ve devletin bu konuda harekete geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yerinde bir tespit: Evde kalmak için önce hayatta kalmak gerekir

Koronavirüs nedeniyle hayat artık evde. Bazı işverenler bu süreçte elemanlarının maaşlarını ödemeye devam ederken bazıları ödeme yapmıyor. Bu konuyu ele alan Posta yazarı Candaş Tolga Işık, hükümetin buna bir düzenleme getirmesi gerektiğini belirtti ve "Evde kalmak için önce hayatta kalmak gerekir" dedi. 

İşte o ifadeler: 

Hükümetin salgınla mücadele ayağında aldığı tüm tedbirleri başından beri destekliyorum hatta daha da artırılması gerektiğini savunanlardanım. Bu anlamda herkesin bu 1-2 haftayı evinde geçirmesinin ne kadar hayati olduğu da aşikar. Lakin evde kalmak “evde kal” demekten ibaret bir eylem değil. Aklı başında, ortalama zeka seviyesine sahip, birazcık sorumluluk duygusu taşıyan hiç kimsenin bu günlerde evden çıkmak istemeyeceği kesindir.

Gel gör ki evde kalmanın ne yazık ki bir noktadan sonra bir bedeli var. İki gündür birçok meslek grubundan mesajlar geliyor, taşın altına elini koyup işe gelmeseler de çalışanlarına maaşlarını ödeyen işverenlerden Allah razı olsun ama aksini yapanların, “Dükkan kapalı maalesef bu ay maaş yok” diyenlerin sayısı çok daha fazla.

Ücretli çalışanların dışında taksicisinden eskicisine her gün ekmeğini taştan çıkaran emekçiler de aynı şekilde. Hal böyle olunca insanlar soruyor: “Biz önümüzdeki ay ev kiramızı, faturalarımızı nasıl ödeyeceğiz?” Hükümetin acilen hayata geçirmesi gereken bir numaralı tedbir budur.

İşverenlere tüm çalışanlarına bu dönemde maaş ödemelerini sağlayacak bir destek mi verilir ya da direkt çalışanlara yönelik bir yardım mı yapılır bilmem ama çalışan insanların evde kalmaları için önce hayatta kalmaları gerekiyor.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar