GÜNDEM

Yeniden başa mı döndük? Hürriyet başyazarı açık net söyledi

Hürriyet başyazarı Osman Müftüoğlu, salgının ilk döneminde gösterdiğimiz başarının çok uzağında olduğumuzu ve tek suçlunun kendimiz olduğunu belirtti ve 10 maddede virüs gerçeklerini sıraladı.

Yeniden başa mı döndük? Hürriyet başyazarı açık net söyledi

Koronavirüs rakamları son günlerde can sıkıyor. Hürriyet başyazarı Osman Müftüoğlu da "Bugün yeniden en başa dönüp bazı önemli şeylerin altını bir kez daha çizme ihtiyacı içinde olduğumuzu düşündüm." dedi ve unuttuklarımızı bize bir kez daha hatırlattı.

Yeniden başa mı döndük

Sanki sihirli bir değnek hepimizin aynı anda omzuna dokundu ve yeni koronavirüs/COVID-19 meselesinde çok iyi bildiğimiz bazı önemli ayrıntıları bize unutturuverdi.
Yani neden ve nasıl olduysa, birdenbire tam da maçın ikinci devresinde toplumsal bir virüs cahilliğinin, aymazlık ve boş vermişliğin çukuruna düştük. İşte bu nedenle bugün yeniden en başa dönüp bazı önemli şeylerin altını bir kez daha çizme ihtiyacı içinde olduğumuzu düşündüm. Lafı sözü uzatmaya gerek yok, buyurun...

BİR GÖRÜŞ

BİZE YENİ ÇÖZÜMLER LAZIM

TABLO net ve açık: Salgının ilk döneminde gösterdiğimiz başarının çok uzağındayız. Sebebini de hemen açıklayalım: Yeni normale toplumsal uyumda maalesef sınıfta kaldık. Kademeli normalleşme sürecini bir yana bıraktık, salgın havuzunun içine adeta balıklama daldık. Tecrübeli bir hekim olarak belirtmek zorundayım: BU BÖYLE GİTMEZ! Böyle giderse de salgın asla bitmez, neticelenmez.

BİR ÖNERİ

PEKİ NE YAPMALIYIZ

UMUDUMUZ yaz mevsimi idi. Yazı geçelim, daha önümüzde uzun bir sonbahar, zorlu bir kış var. Okullar açılacak, işyerleri tam kapasite faaliyete geçecek, fabrika çarkları yüzde 100 dolulukla döndürülecek. Peki, bu rakamlar o zaman ne hale gelecek? Emin olun düşünmek bile istemiyorum...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar