GÜNDEM

Yeniçağ Gazetesi'ne yapılan ilk saldırı değil!

Yeniçağ Gazetesi'ne yönelik dün akşamki saldırı ilk değil... Daha önce gazetenin yazarı İsrail Kumbasar hastanelik edilmiş, patronun aracı kurşunlanmıştı...

Yeniçağ Gazetesi'ne yapılan ilk saldırı değil!

Ülkücü camiaya yakınlığıyla bilinen ve MHP muhalifleri destekleyen Yeniçağ gazetesinin binasına dün akşam 30 kişi taş ve sopalarla saldırmış, personel canını zor kurtarmıştı.

Yeniçağ gazetesinin Devlet bahçeli'nin karşısına çıkıp olağanüstü kongre toplamaya çalışan genel başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ'a verdiği destek biliniyor.

Gazete bu sebeple MHP yönetiminin hedef tahtasında olduğu da sır değil...

Saldırının ardından Yeniçağ Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yabuloğlu "Daha önce tehdit almadık" derken, kar maskeli saldırganların “Hareketin lideri Devlet Bahçeli” sloganları atarak saldırdıkları iddia edildi...

YENİÇAĞ YAZARI HASTANELİK EDİLMİŞTİ!

Geçmiş dönemde de Devlet Bahçeli taraftarı bazı ülkücülerin saldırı ve tehditlerine maruz kalmıştı...

Gazetenin sivri dilli yazarı İsrafi Kumbasar, Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirileri üzerine geçtiğimiz yıllarda Sultanahmet Meydanı'nda bir grup ülkücünün demir sopalı saldırısına uğramıştı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alişan Satılmış’ın da bulunduğu bir grup tarafından darp edilen Kumbasar hastanelik edilmişti. Kumbasar'ı darp edenlerin "Hareketin lideri Devlet Bahçeli”" sloganları atmışlardı.

YENİÇAĞ'IN PATRONUNUN ARACI KURŞUNLANDI!

İsrafil Kumbasar'ın darp edilmesinin ardından iki gün sonra Yeniçağ gazetesinin sahibi Ahmet Çelik'in otomobili, gazete binasının önünde kurşunlanmıştı. 

Ahmet Çelik'in park halindeki otomobiline, plakası belirlenemeyen bir araçla yaklaşan kişilerce ateş açılmıştı. 

İCRA KURULU BAŞKANI: TEHDİT ALMADIK

Yeniçağ Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yabuloğlu, binasına bir grup tarafından yapılan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazeteden çıkmasının ardından saldırının gerçekleştiğini belirten Yabuloğlu, "Girişteki tüm cam çerçeve indirilmiş. Bizi en çok sevindiren, hiçbir personelimizin burnu kanamamış. Bina önündeki araçlar tahrip edilmiş. İhbar üzerine sağ olsun polis arkadaşlarımız gelmiş, gerekli tedbirleri almış, olay yeri incelemelerini yapıp her şeyi titizlilikle inceliyorlar. Arkadaşlarımızdan öğrendiğimize göre 15-25 kişilik bir grup toplu olarak gelmişler, ellerinde taş ve sopalarla binanın dış camlarını kırıp içeriye girmişler. O sırada tabi personel büyük bir şaşkınlık içerisinde idari bölümün kapısını kapatmışlar. Onlar da yangın tüpleriyle kapıyı kırmaya gayret etmişler. O kapıyı açamayınca da 3-5 dakika içinde geldikleri gibi gitmişler. İçerideki kameraları tahrip etmişler. İçerideki ve dışarıdaki kameraların çektiği görüntülerden aşağı yukarı eşkalleri belirlenmiş durumda. Polis araştırmayı yaptı herhangi bir mermi çekirdeği bulunmadı. Personelden silah gören yok. Tehdit almadık. Yakın zamanda birilerini öfkelendirecek yayın da yok" dedi

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum