KULİS

Yeni Yüzyıl ekleri kapandı mı? Gazeteciler.com açıklıyor

Gazete, hafta sonu eklerinin kapanacağı ve mâli darboğaz iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni Yüzyıl ekleri kapandı mı? Gazeteciler.com açıklıyor
GAZETECİLER.COM - 5 Kasım'da "Türkiye Hepimizindir" sloganıyla yayın hayatına başlayan ve Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mansur Topçuoğlu'nun kurucusu olduğu Yeni Yüzyıl gazetesinde sarsıcı bir gelişme yaşandı.

Gazete, 5 Aralık 2015'te ilk sayısını yayınladığı "Yeni Yüzyıl C" ile 6 Aralık 2015'te yayına başlayan "Yeni Yüzyıl P" hafta sonu eklerini kapatma kararı aldığı iddia edildi.

TOPÇUOĞLU GAZETEYE GELMİYOR, TELEFONLA ULAŞILAMIYOR

Yeni Yüzyıl'ın kurucusu ve aynı zamanda Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olan Avukat Mansur Topçuoğlu'nun 15 gündür gazeteye gelmediği ve telefonlarına ulaşılamadığı belirtildi. Ayrıca bu ay üniversite ve gazete çalışanlarının maaş ödemelerinin de yapılmadığı öğrenildi.

Bu arada kulislerde konuşulanlara göre Topçuoğlu'nun gribal enfeksiyon nedeniyle 15 gündür istirahatte olduğu öğrenildi.

DOĞAN GRUBU ÖDEME YAPILMAZSA BASMAYACAK

Yeni Yüzyıl'la ilgili bir diğer gelişme ise Doğan Grubu ile bir süredir dağıtım ve matbaa sorunu yaşandığı yönündeki söylentiler... İddiaya göre geçtğimiz günlerde matbaa ve dağıtım giderlerinin ödenmemesi nedeniyle Doğan Grubu, gazeteyi basmama kararı aldı. Bu krizin ardından matbaa giderinin son anda ödenmesiyle gazete bayilere güçlükle girebildi.

EKLER KAPANDI MI?

Peki Cumartesi günleri gazete ile birlikte verilen "Yeni Yüzyıl C" ile pazar günü yayınlanan "Yeni Yüzyıl P" ve "Rengarenk" ekleri kapandı mı?

Gazeteciler.com'un öğrendiği bilgilere göre, Yeni Yüzyıl gazetesi ekleri "kapandı" artık çıkmayacak iddiasına rağmen bu hafta da yayımlanacak.

İlerleyen haftalarda gazetenin eklerinin daha dinamik olması için birleştirilip 18 sayfa olarak yayınlanacağı da konuşuluyor.

ÇOK OKUNANLAR