GÜNDEM

Yeni Şafak yazarından sokağa çıkma yasağı önerisi! Sorumsuzca, ahmakça, cahilce davranırsak ...

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, Türkiye'de virüsün görüldüğü günden bugüne 13 gün geçtiğini ve bütün uzmanların 3'ncü haftaya dikkat çektiğini söyledi ve toplum sağlığını tehdit edenlere yönelik caydırıcı ceza önerilerinde bulundu.

Koronavirüsün yaşam biçimimizi, üretim biçimlerini ve tüketim alışkanlıklarımızı değiştireceğini daha ilk günden yazdığını belirten Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk çok kritik bir haftaya girdiğimizi söyledi ve "Sorumsuzca, ahmakça, cahilce davranırsak İtalya gibi olmamız mukadder!" diye yazdı.

Öztürk birçok kişinin yapılmasını beklediği bir öneri ile yazısını noktaladı:

Bütün kesimler için (özel izinliler hariç) kısmi sokağa çıkma yasağını bugünden tezi yok en az iki hafta süreyle uygularsak bu beladan en az zararla çıkarız diye düşünüyorum.

SIKI DENETİM, CAYDIRICI CEZA, KISMİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Türkiye’de virüsün görüldüğü günden bugüne 13 gün geçti. Bütün uzmanlar 3’ncü haftaya dikkat çekiyor.

O halde, şu örneği de vererek toplum sağlığını tehdit edenlere yönelik caydırıcı ceza önerimizle bitirelim.

Toplum sağlığını ilgilendiren koronavirüs tehdidine karşı örneği Sırbistan 17.00 ila 05.00 arası sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Yasağa uyulması için sürekli anonslar yapılıyor. Yasağa uymayanlara bin yüz Euro (1100) ceza kesiliyor. Sırbistan’da asgari ücret 300 Euro civarında.

İkinci ihlaldeyse mahkemeye sevk ediliyor.

Peki Türkiye’de durum ne? Alınan kararlara karşı gelmenin cezası üç bin yüz elli lira (3150).

Peki ceza kesiliyor mu? Hayır. Ceza kesilmesi gerekiyor mu? Evet.

Cezai işleme tabi insanlarımız “Ben bunu nasıl öderim” diye isyan ediyor. Hem kabahatli hem sesi çık çıkıyor.

Yıllardır ısrarla söylüyorum. En küçük kabahatler kanununu ihlal edenlere bile “caydırıcı ceza” verilmeli. Çünkü caydırıcı ceza verilmezse o cezanın bir karşılığı olmuyor maalesef.

Son önerim, bütün kesimler için (özel izinliler hariç) kısmi sokağa çıkma yasağını bugünden tezi yok en az iki hafta süreyle uygularsak bu beladan en az zararla çıkarız diye düşünüyorum.

Ne dersiniz?

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar