GÜNDEM

Yeni Şafak yazarı Kaplan: Kazakistan'da Türkiye'ye darbe vuruldu

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Kazakistan’da LPG fiyatlarının artışıyla yaşanan protestoları değerlendirdiği bugünkü yazısında “Türkiye’ye darbe vuruldu" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak yazarı Kaplan: Kazakistan'da Türkiye'ye darbe vuruldu

LPG'ye yapılan zamlarla başlayan protesto gösterilerinin Kazakistan’ın Ruslar tarafından işgal edilmesinin zeminini hazırlandığını söyleyen Kaplan, yardım çağrısının ardından Rusya’nın ortaya koyduğu şartlara yer vererek, “İnanılır gibi değil! Rusya, çok aşağılık bir oyun oynuyor Orta Asya'da! Türkiye'nin Türk dünyasını toparlama girişimine indirilen bir darbe bu!” diye yazdı. 

“Türkiye güçlendikçe Batılıların  paniklediğini” yazan Kaplan, şöyle devam etti:

"Türkiye’nin etki ve nüfûz alanı genişledikçe, Batılılar, kara kara düşünmeye ve Türkiye’nin yeniden gelişini önlemeye çalışıyorlar!

Batılılar da, Ruslar da, Çin de son kertede Türkiye’nin yeniden küresel bir oyuncu olarak tarih sahnesine çıkma emareleri göstermesinden bile rahatsız! Şer cephesi nasıl da beklenmedik zamanda beklenmedik ittifaklar kuruyor, değil mi?

O yüzden çok açık ve net olarak söylüyorum: Kazakistan’da Türkiye’ye darbe vuruldu!

TDT’nin öndeki kurucu aklı Kazakistan’dı ama gerisindeki akıl da, beyin de, yürek de Türkiye’ydi. TDT, son çeyrek asırda hayata geçirilmiş en önemli, hayatî, stratejik projelerden biriydi. Bir şekilde engelleneceğini, önüne taş konulacağını düşünüyordum."

Soğuk Savaş'tan sonra kurulan Türk devletlerinin şeklen bağımsızlıklarına kavuştuklarını yazan Kaplan, "Türk cumhuriyetleri fiilen olmasa bile zihnen Rusya’nın işgali altındalar" görüşünü dile getirdi. 

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar