GÜNDEM

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk: Dün MHP'ye yapılanı bugün AK Parti'ye yapılmaya çalışıyorlar, takipteyiz!

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, AK Parti'de yaşanan yeni parti tartışmalarını daha önce MHP'yi bölmek isteyen grupların çıkardığı tartışmalara benzetti. Öztürk, "Dün MHP'ye yapılan bugün AK Parti'ye yapılmaya çalışılıyor, takipteyiz" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk: Dün MHP'ye yapılanı bugün AK Parti'ye yapılmaya çalışıyorlar, takipteyiz!

AK Parti'de başlayan yeni parti ve kabine değişikliği tartışmalarını MHP'nin karıştırılmasına benzeten Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, asıl amacın "Erdoğan'ın siyasetine çomak sokmak" olduğunu söyledi. 

"O gün MHP’deki lider değişimini sonuna kadar savunanların tek amacı “Erdoğan’ın siyasetine çomak sokmaktı.”

Ve bunun için yapmadıklarını bırakmadılar. Bugün içinse Erdoğan siyasetine çomak sokacak bir başka aparat bulmuş görünüyorlar. Ak Parti içinden çıkarılacak iki siyasi parti.

Ali Bayramoğlu dünkü yazısında Davutoğlu ve Babacan’ın benzer ve ayrılan yönlerini yazarken aynen şöyle bir ifade kullanmış:"

“Babacan ve Davutoğlu aynı havuza akan farklı ısıdaki, ancak benzer kalitede sulara benzetilebilir. Havuz dolduğu zaman önemli olan, orada oluşacak ısı ya da denge olacaktır.”

MHP'de yaşanan tartışmalar döneminde PKK, FETÖ ve diğer örgütlerin sürecin içerisinde olduğunu vurgulayan Öztürk, aynı aylemliliğin AK Parti'yi bölmek için yapıldığının altını çizdi ve "takipteyiz" şeklinde yazısını sonlandırdı. 

"2016 yılında MHP’nin başına örülen çorabı unutanlardan değiliz. MHP’nin başına çorap örüldüğü günlerde FETÖ’nün yayın organı Zaman gazetesinde bir yazı yazan şu an tutuklu Mümtazer Türköne’nin, (Erdoğan siyasetine) “çomak sokacak yegane güç MHP’dir” cümlesini unutacak değiliz.

Ali Bayramoğlu’nun, “Aynı havuza farklı ısılarda akan su” örneğinin ne olduğunu anlamayacaklardan değiliz. Hele hele, “Ölüsünün, dirisinin, PKK’lısının, Paralel’inin (FETÖ) MHP’de kongre istediği” günleri unutacak hiç değiliz.

Ne çok benziyor o günkü MHP’ye yapılanlarla bugün Ak Parti’ye yapılanlar farkında mısınız?

Son baharda siyasi hava ısındıkça ısınıyor.

Takipteyiz."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar