POLEMİK

Yeni polemik 30 bin CV! Akşam gazetesi manşet yaptı Kaftancıoğlu yalanladı

Akşam gazetesi bugün manşetten CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun İBB ve ilçe belediyelerine işçi alımı ile ilgili 30 bin CV topladığını iddia etti. imzalı belgeyi de yayımlayan Akşam gazetesinin iddiası ile ilgili Kaftancıoğlu "30 bin CV toplamadım" şeklinde konuştu.

Yeni polemik 30 bin CV! Akşam gazetesi manşet yaptı Kaftancıoğlu yalanladı

Akşam gazetesi kuyuya bir taş attı. Akşam, bugün manşetten gördüğü haberde CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın belediyelere işçi alımı için CV topladığını iddia etti.

İddiaya göre İBB'de işten atılanların yerine alınacak personellerin CV'lerinin bir kısmı il başkanlığına getirildi. 

FOX TV'de İsmail Küçükkaya’nın canlı yayın konuğu olan Kaftancıoğlu, bu iddialara yanıt verdi.

“Bu olunca ben ilçe başkanlıklarımıza talimat verdim. Bizim ilçe ve il başkanlıklarımız iş ve işçi bulma kurumu değildir. Asla ve asla buralardan iş başvurusu yapmayacaksınız. Ve gelenleri büyükşehir yakında ya açıklayacaktır, ya açıklamıştır. İşe alım olacaksa, nasıl alacağını şeffaf bir şekilde tarifleyecektir. Gelenleri oraya gönderin. İlçe başkanlıklarında kuyruklar azalsa bile ben bir şekilde yine de CV'mi buraya bırakayım diyen insanlar olmuş. Biz iki gün önce İstanbul hikayesinin başarıyla tamamlanmasına vesile olan ekibimizle buluştuğumuzda ilçe başkanlarımız, “Başkanım biz sizin dediğiniz gibi vatandaşlara bunu söylüyoruz ama mümkün değil bize CV’ler bırakılıyor. Biz bunları ne yapacağız.” dedi. Bunun üzerine bende örgütümüze başkanlarımıza o yazıda da o var. Ben o gelen herkese Büyükşehir’e başvurmaları gerektiğini söyleyin dedim. Elinizdeki CV’leri de bakın kimdir, nedir bunlar vatandaş. Partili falan değil. Vereceksiniz referans denilen şeyi ben Büyükşehir’e götüreceğim. Ama nedir Büyükşehir’e başvurusunu yapmış kişiler. Vatandaş bırakmış. Büyükşehir bunları alır. Bunu içinde AK Parti’li, MHP’li, CHP’lisi de vardır bilmiyorum. Onları alır ve ona göre kurallarını yerine getirir.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar