MEDYA KÖŞESİ

Yeni partide lider olarak kim öne çıkacak? Ali Bayramoğlu'ndan dikkat çeken yazı

Karar yazarı Ali Bayramoğlu, AK Parti'den istifa ederek yeni bir oluşumun gerekli olduğunu açıklayan Ali Babacan ve kurulacak olan partisi için dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Yeni partide lider olarak kim öne çıkacak? Ali Bayramoğlu'ndan dikkat çeken yazı

Yeni parti haberleriyle gündemden düşmeyen Ali Babacan'ın partisinin nasıl bir yol izleyeceği, Babacan'ın nasıl bir lider olacağı merak edilirken usta gazeteci Ali Bayramoğlu bugünkü köşesinde çarpıcı bir yazı yazdı. 

''Muhtemelen bu siyasi parti bir lider partisi olmayacaktır'' diyen Bayramoğlu bunun iki nedeninin olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: ''İlk neden Ali Babacan tarzının karizmatik lider rolüne tam oturmaması ve daha çok ekonomik bir yönelime sahip olmasıdır. Bir diğer neden Abdullah Gül’ün varlığıdır. Gül, ismi geçen diğer siyasetçiler arasında önde duran, bir çoğunu siyasete sokmuş, manevi hiyerarşide üstte bulunan bir kişiliktir''

Muhafazakârlar bir kırılma yaşıyor

Bayramoğlu, muhafazakârların siyasi saha içinde yeni sınıfsal kültürel kırılmalar yaşadığını öne sürerek Gül, Davutoğlu gibi önemli isimlerin yeni siyasi hareketlerle anılmasının bu gelişmelerin bir sonucu olduğunu iddia etti. İşte Bayramoğlu'nun yazısının o kısmı:

Bir tür İmamoğlu etkisinde bulundu

Ali Babacan’ın kuracağını ima ettiği partinin siyasi alanı, siyasi kulisleri bu denli hareketlendirmesini, siyasi beklentiler üzerinde bir tür İmamoğlu etkisinde bulunmasını da böyle okumak gerekir.

Babacan'ın siyasi karşılığı

Babacan ve arkadaşlarının şu an itibariyle olumlu ve umut verici ipuçları sunduklarını teslim etmek gerekir. Bunların en önemlisi, kurulacak siyasi partinin AK Parti’nin fabrika ayarlarına dönmüş daha iyi numunesi olma iddiasından çok, yeni Türkiye’nin sorunlarını ve dinamiklerini dikkate alan bir yeni bir siyaset dili üretme niyeti taşıması ve bunu ortaya koymuş olmasıdır.

Babacan'la birlikte anılan siyasetçiler kuvvetli referans

Babacan ve birlikte anıldığı siyasetçilerin bilenen siyasi duruş ve kimlikleri, yenilik ve yeni siyaset bakımından kuvvetli referanslar içeriyor. Abdullah Gül, Ali Babacan, Beşir Atalay, Sadullah Ergin, Nihat Ergün, Haşim Kılıç gibi isimlerin, AK Parti’nin ilk döneminde bıraktıkları izler kadar, özgürlükçü, rasyonel, hukuk kurallarına saygılı siyasi anlayışlarıyla oluşturdukları ortak payda önemli bir veridir.

Gül’ün bu siyasi partinin neresinde duracağını zaman gösterecektir

Bu iki unsur yeni siyasi partide, özellikle uygulamada kolektif bir yönetim ve sözcülük tarzını beraberinde getirebilir. Gül’ün bu siyasi partinin neresinde duracağını zaman gösterecektir, ama bununla birlikte, gerideki koordinatör, uzlaştırıcı, rasyonel bilirkişi işlevini üstlenmesi şaşırtıcı olmaz. Bu da onu paylaşılan bir liderliğin bir adım önde duran parçası haline getirir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar