TV HABER

Yeni OHAL kararnamesi ile iki kanal kapatıldı...

Son çıkan OHAL kararnamesiyle daha önce ihraç edilen 2 TRT personeli göreve iade edilirken 3 yayın kuruluşu da kapatıldı...

Yeni OHAL kararnamesi ile iki kanal kapatıldı...

OHAL Kapsamında TRT'den ihraç edilen iki kişi yeni kararname ile görevlerine iade edildi...

Aynı kararname kapsamında biri Caferilere yönelik yayın yapan televizyon olmak üzere 2 televizyon da "terör propagandası yapmak" suçlamasıyla kapatıldı.

Son çıkan 683 sayılı KHK ile daha önce memurluktan ihraç edilen 124 kişi görevlerine iade edilirken bunlardan ikisinin TRT çalışanı olduğu görüldü.

Yeni kararnameye göre TRT'de "Strateji Uzmanı" olarak görev yaparken ihraç edilen Hakan Kutlu ile "Yapım ve Yayın Görevlisi" olarak görev yaparken ihraç edilen Mücahid Özen görevlerine iade edildiler.

CAFERİLERE YÖNELİK YAYIN YAPIYORDU

Aynı kararname kapsamında 2 yayın kuruluşunun ise kapatılmasına kararv verildi...

KHK kapsamında kapatılan TV kanalları ise; on4 Tv ismiyle yayın yapan Sivas Dijital Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ait kanal ile, Kanal 12 ismiyle yayın yapan Azermedia 12 Radyo Televizyon Yayıncılık A.Ş.'ye ait televizyon kanal.

on4 TV kamuoyunda ‘Caferilerin kanalı’ olarak biliniyordu. Kanalda Caferi cemaatine ait konular işleniyordu. on4 TV’nin web sitesinin de erişime engellendiği gözlendi.

KAPATMA GEREKÇESİ

KHK’da; söz konusu kanalların “terör örgütlerine destek vermek veya milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğu için” kapatıldığı vurgulandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum