KİTAPLIK

Yeni muhalif gazetenin patronu belli oldu

Medya dünyasında Rahmi Turan ile anılan ve bir yıldan uzun zamandır beklenen yeni muhalif gazetenin sahibinin kim olduğu ortaya çıktı.

Yeni muhalif gazetenin patronu belli oldu
GAZETECİLER.COM - Hürriyet'teki köşesine son verildikten sonra yeni bir gazete hazırlıklarına başlayan Rahmi Turan'ın bir yıldan uzun zamandır çıkartma hazırlığı içinde olduğu gazetenin sahibi belli oldu.

Turan'ın hayatının anlatıldığı ve piyasaya yeni çıkan "Tirajların Efendisi" isimli kitaptaki ipuçlarına göre Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay.
Deneme
Gazeteci Faruk Mangırcı tarafından kaleme alınan kitap, 1957'den itibaren Rahmi Turan'ın meslek hayatını anlatıyor. "Tirajların Efendisi" basın dünyasıda çok tartışılacak gibi görünüyor. 

Turan'ın çıkarttığı gazetelerin hikayeleri, patronları Haldun Simavi, Dinç Bilgin, Asil Nadir, Erol Simavi ve Aydın Doğan ile ilişkileri, ünlü gazeteciler Ahmet Vardar ile Akgün Tekin'in vurulması, Rahmi Turan'ın cezaevine düşmesi, siyasilerle ilişkilerinin yeraldığı birbirinden ilginç anekdotlarla süslenen kitapta yeni gazetenin patronunu Rahmi Turan henüz açıklanmamış olsa bile Turan'ın verdiği bir röportaj yeni patronu ele veriyor.

ÇOK OKUNANLAR