MEDYA KÖŞESİ

Yeni Çağ yazarından Dilipak'a itiraz: Gül değil, Davutoğlu parti kuruyor

Yeni Çağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, bugünkü köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme alırken, "Dilipak'ın '5 - 5 - 55' formülünde de hata vardır" dedi.

Yeni Çağ yazarından Dilipak'a itiraz: Gül değil, Davutoğlu parti kuruyor

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, geçen günkü, “5. ayın 5’inde 55 vekille!” başlıklı yazısında, 31 Mart seçim sürecini 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün parti kuracağı iddiası üzerinden değerlendirmişti.

Yeni Çağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu ise bugünkü köşesinde, konuyla ilgili olarak dikkat çeken bir yazı kaleme alırken, "Dilipak'ın '5 - 5 - 55' formülünde de hata vardır" dedi.

Yeni bir siyasi partinin kurulumu için aylardır faaliyet yürütüldüğünü ifade eden Uğuroğlu, Dilipak'ın yazısı için, "Yanlış bir bilgi var Abdurrahman Dilipak'ın yeni bir siyasi parti yazısında. Yanlışlık bu siyasi partinin Abdullah Gül önderliğinde kurulmasını yazmasındadır" dedi.

Abdullah Gül'ün bir parti çalışması olmadığının altını çizen Uğuroğlu, yeni siyasi parti oluşumunun önderliğinde eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun olduğunu iddia etti.

"3 yıldır Davutoğlu Türkiye'yi adım adım geziyor, yeni bir parti için istişarelerde bulunuyor" diyen Uğuroğlu, "Davutoğlu'nun hedefi, 2023'de ya da daha erken bir tarihte Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Bu seçime kadar da yeni bir parti kurma hedefi vardır çünkü cumhurbaşkanı seçilebilmek için ülke genelinde teşkilatmış bir partiye ihtiyaç vardır" diye belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu durumdan rahatsız olduğunu ifade eden Uğuroğlu, Davutoğlu'nun yeni kuracağı partiyi ise, "AKP'nin 16 yıllık hatalarını yapmayacak bir parti, halkı ötekileştirmeyecek bir parti, geniş bir siyasi yelpaze altında yeni yepyeni isimlerin olacağı bir parti, halkın sorunlarına çözümleri olan bir parti olarak şimdilik özetleyeyim" şeklinde anlattı.

İŞTE ORHAN UĞUROĞLU'UNUN O YAZISI

"Yanlış bir bilgi var Abdurrahman Dilipak'ın yeni bir siyasi parti yazısında. Yanlışlık bu siyasi partinin Abdullah Gül önderliğinde kurulmasını yazmasındadır.

Evet, yeni bir siyasi parti kurulması için aylardır çok önemli bir faaliyet var.

Hayır, Abdullah Gül bu parti çalışmasının içinde yok.

Bu yeni siyasi parti oluşumunun önderliğinde kim var lafı uzatmadan söyleyeyim; Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu.

2002 yılında Başbakanlık Dışişleri Danışmanlığı görevi ile AKP kadroları arasında yer alan Davutoğlu'nun siyasi kariyeri şöyle gelişti:

2009-2014 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 60. Türkiye Hükûmeti ve 61. Türkiye Hükümeti'nde Dışişleri Bakanı olarak yer aldı.

27 Ağustos 2014'te, AKP 1. Olağanüstü Büyük Kongresinde Genel Başkan seçildi ve 6 Eylül 2014'te güvenoyu alarak 62. Hükümetin Başbakanı oldu.

Kasım 2015 genel seçiminde %49,4'lik oy oranı ile AKP tarihindeki en yüksek oya Davutoğlu ile ulaştı.

Ancak bu başarısı cezalandırıldı.

Recep Tayyip Erdoğan tarafından ve seçim başarısından 6 ay sonra 5 Mayıs 2016 günü, "4 yıllık sürenin daha kısa sürmesi benim tercihim değildir. Zarurettir" şeklinde bir açıklama yaparak AK Parti'yi 22 Mayıs 2016'da yeni Genel Başkan seçimi yapması için Olağanüstü Büyük Kongre'ye çağırdı.

Kongrede Davutoğlu'nun yerine AKP Genel Başkanlığına ve Başbakanlığa Erdoğan tarafından Binali Yıldırım atandı.

En önemli iki suçlama o tarihte Davutoğlu'nun görevden alınması için şöyle öne sürüldü:

-AKP il kongrelerinde kendi delegelerini oluşturarak partiyi ele geçirmeye çalışması…

-Erdoğan'ın Başkanlık Rejimi için istediği Anayasa değişikliğine karşı çıkması…

İşte bu görev değişikliğinden bu yana yani yaklaşık 3 yıldır Davutoğlu Türkiye'yi adım adım geziyor, yeni bir parti için istişarelerde bulunuyor.

Ankara'da da sürekli kullandığı bir karargahı var. Bu arada şunu da vurgulayayım ki Erdoğan'ın yaptığı hatalar ve olumsuz söylemleri algı operasyonu ile Davutoğlu'na mal ediliyor…

İşte bu gelişmeler AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da çok rahatsız etti.

Ordu'da gerçekleşen aday tanıtım toplantısında konuşan Erdoğan şunları söyledi:

'Siyasetin bir hasbiliği vardır. Hem de hesabiliği vardır. Hasbilik işte ideal olanıdır. Hesabilik, menfaat çetelerinin hakim olduğu yerdir.

Ne çektiysek hesabi olanlardan çektik. Ve onlar hep gölgelediler, hep lekelediler ve onlarla da yol yürüyemedik.

Onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar. Kimler olabileceğini biliyorsunuz.

Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular, ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler.'

Erdoğan'ın bu sözlerinin en önemli hedefi eski Başbakan Davutoğlu'dur.

Dilipak'ın '5 - 5 - 55' formülünde de hata vardır.

Çünkü Davutoğlu'na yakın insanlar, 'Asla doğru değil, Türkiye genelinde yeni yepyeni bir oluşum için çaba gösteriyor Sayın Davutoğlu. Ne tek bir milletvekilinin transferi için hedefi var ne de Mayıs ayının 5. Günü harekete geçeceği doğru' dediler.

Peki, hedefi nedir Davutoğlu'nun.

Davutoğlu'nun hedefi, 2023'de ya da daha erken bir tarihte Cumhurbaşkanlığı seçimidir.

Bu seçime kadar da yeni bir parti kurma hedefi vardır çünkü cumhurbaşkanı seçilebilmek için ülke genelinde teşkilatmış bir partiye ihtiyaç vardır.

Nasıl bir parti derseniz onu da söyleyeyim.

AKP'nin 16 yıllık hatalarını yapmayacak bir parti, halkı ötekileştirmeyecek bir parti, geniş bir siyasi yelpaze altında yeni yepyeni isimlerin olacağı bir parti, halkın sorunlarına çözümleri olan bir parti olarak şimdilik özetleyeyim.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar