GÜNDEM

Yeni bir tartışma mı başlıyor? İmamoğlu'nun iki haftası var!

'İstanbul Meydanlarına Kavuşuyor' projesi kapsamında Taksim Meydanı'nda geçici sergi platformu kurulmasına karar verildi ve İmamoğlu o platformu dün ziyaret etti. Murat Bardakçı da konunun basına yansımamış tarafını bugün okuyucuları ile paylaştı.

Yeni bir tartışma mı başlıyor? İmamoğlu'nun iki haftası var!

Habertürk yazarı Murat Bardakçı 'İstanbul Meydanlarına Kavuşuyor' projesi kapsamında İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun Büyükşehir Belediyesi’nden Taksim Meydanı’nda kuruldan izin almadan yaptığı uygulamaların tamamını kaldırmasını istediğini ve kaldırılmadığı takdirde suç duyurusunda bulunma kararı verdiğini söyledi.

Bardakçı, "Kurul kararı Büyükşehir Belediyesi’ne 10 Şubat’ta tebliğ edildiğine göre, gelişmeden haberdar olan Ekrem İmamoğlu’nun dün Taksim’deki sergi platformunu ziyaret etmesi konunun gereksiz bir restleşmeye döneceğinin işareti gibi görünüyor… Kurulun “Olmaz!” dediği projeyi Büyükşehir Belediyesi’nin devam ettirmesi ve işin inatlaşma hâlini alması durumunda çıkacak tatsızlıkları herhalde tahmin edersiniz…" ifadelerini kullandı.

Koruma Kurulu, İmamoğlu’na Taksim Projesi’ni durdurması için iki hafta süre verdi. Proje devam ederse suç duyurusunda bulunulacak!

Dua, ümid ve temenni edelim de; İstanbul’da bu yakınlarda nâhoş bir siyasî tartışmaya şahit olmayalım!

Muhtemel sürtüşmenin merkezi, geçmişi zaten birçok tatsız hatıra ile dolu olan Taksim Meydanı…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul Meydanlarına Kavuşuyor” diye bir proje başlattı, bu proje kapsamında Taksim Meydanı’na geçici bir sergi platformu kurulmasına karar verildi ve İmamoğlu ilk hazırlıkların tamamlanmasının ardından dün platfomu ziyaret etti…

Buraya kadar tamam, İmamoğlu’nun incelemeleri gazetelerde ve haber sitelerinde de yeraldı ama konunun basına yansımamış bir başka tarafı var: İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Büyükşehir Belediyesi’nden Taksim Meydanı’nda kuruldan izin almadan yaptığı uygulamaların tamamını kaldırmasını istedi ve kaldırılmadığı takdirde suç duyurusunda bulunma kararı verdi!

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar