GÜNDEM

Yeni Asır kimi desteklediğini okuruna açıkça söyledi

120 yıl önce Selanik'te kurulan Yeni Asır gazetesi, bir ilke imza attı ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimi desteklediğini açıkça ilan etti.

Yeni Asır kimi desteklediğini okuruna açıkça söyledi

120 yıllık tarihiyle Türk basınında önemli bir yeri olan Yeni Asır Gazetesi, yarın gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi desteklerdiği adayı manşetten açıklayarak bir ilke imza attı.

ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde gazetelerin seçimler öncesinde hangi siyasi hareketi destekleyeceğini okuyucularına duyurma geleneği Türkiye'de ilk olarak Yeni Asır  tarafindan hayata geçirilmiş oldu.

120 YILLIK DEMOKRATİK DURUŞ

1895 yılında Selanik'te yayımlanmaya başlayan Yeni Asır, halen Türkiye'nin kesintisiz yayın yapan  en eski gazetesi olarak Ege bölgesinde yayın hayatına devam ediyor.

Gazete bugünkü sayısının manşetini Cumhurbaşkanlığı seçimine ayırdı.

Mansetten verilen haberde '1930'da Serbest Fırka ve Fethi Okyar'ı, 1950'de DP ve Menderes'i, 1983'te askere rağmen Özal'ı destekledik. Ve bugün de 120 yıllık demokratik duruşa devam.... Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı destekliyoruz' ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin demokrasi ve vizyon açısından kırılma noktalarında açık tavrını sergilemekten çekinmeyen Yeni Asır, tarihten gelen misyonunu bugün de tekrarladı. 

ATATÜRK VURGUSU

Yeni Asir Genel Yayin Yonetmeni Sebnem Bursalı, Cumhurbaşkanı adaylarindan Recep Tayyip Erdoğan'in 12 yıllık başbakanlığında Türkiye'yi Atatürk'ün 10. Yıl Nutkunda ortaya koydugu vizyon ve hedeflere ulaştırdığı için boyle bir karar aldıklarını söyledi.

Yeni Asır'in 120 yıllık tarihinde hep demokrasiden ve milletten yana saf tuttuğunu kaydeden Bursalı 'Türkiye'de butun gazeteler izledikleri yayın politikalarıyla aslında bir adayı destekliyor. Biz okuyucularımıza duyduğumuz saygının bir gereği olarak ve tarihsel duruşumuza, kimliğimize uygun bir duruş sergilemek için böyle bir karar aldık. Yeni Asır olarak ülkemizin ve milletimizin aydınlık geleceği için çaba sarfeden, bedel ödemeyi göze alan, demokrasi yolundan şaşmayan kişi ve kurumların hep arkasında olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi.


SON SEÇİM SONUÇLARI CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

ÇOK OKUNANLAR