MEDYA KÖŞESİ

Yeni Akit yazarından RTÜK Başkanı'na eleştiri

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Emine Bulut cinayetinin ardından açıklama yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'i eleştirdi.

Yeni Akit yazarından RTÜK Başkanı'na eleştiri

Ali Karahasanoğlu bugünkü yazısında Emine Bulut cinayeti üzerine gündemem gelen kadına şiddete değinirken RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e yüklendi.

"RTÜK, milyonlarca liralık para cezalarını kesme noktasında, hakim konumundaki kurum.. Dizi ve film yapımcıları ise, ceza verilen suça konu eserlerin failleri.. Onlara fırsat vermeyelim" sözleriyle dizileri işaret eden Karahasanoğlu, “Sanıkla hâkimin toplantı yaptığı, yemek yediği, pazarlık yaptıkları, hatta sonraki dönemlerde nasıl hareket edileceğine dair planları birlikte konuştukları nerede görülmüş” diye soralım, RTÜK Başkanına" dedi.

Karahasanoğlu, RTÜK Başkanı'nın yapımcılarla bir araya gelerek kadına yönelik şiddet konusunda görüşeceklerini belirttiği “Çok önceden planladığımız son çalışmayı eylül ayının ilk haftasında icra edeceğiz. Kültür ve Turizm Bakanımızın başkanlığında dizi ve film yapımcılarıyla bir araya gelerek, şiddet ve istismar konuları başta olmak üzere tespit ettiğimiz aksaklıkları, yanlışları yüz yüze istişare edeceğiz.” cümlelerini eleştirdi.

Akit yazarı, "2011 yılındaki İstanbul Sözleşmesi ile AK Parti nasıl vahim bir yanlışa imza attı ise.. RTÜK başkanının bu söylemi de, aynı derecede vahim bir yanlıştır.. Gerçek hayattaki kadına şiddettin eski ile kıyaslanmayacak kadar çoğaldığı Türkiye’de, “Dizilerdeki şiddet ile açıklayamayız” bakış açısı, bir fecaattir" ifadesini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar