GÜNCEL

Yeni Akit yazarından Cübbeli Ahmet’e sitem! "Lütfen biraz mantık, biraz akıl!"

Yeni akit yazarı Ali Karahasanoğlu, "Çocuklarınızı imam hatip, ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin" açıklamasına sitem etti

Yeni Akit yazarından Cübbeli Ahmet’e sitem! "Lütfen biraz mantık, biraz akıl!"

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu bugünkü yazısında kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca ismi ile bilenen Ahmet Mahmut Ünlü'ye sitem etti. Cübbeli Ahmete Hoca'nın  “Çocuklarınızı imam hatip lisesi ve ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin” açıklamasına tepki gösteren Karahasanoğlu, “Lütfen biraz mantık. Lütfen biraz akıl” dedi.

İşte o yazı...

Cübbeli Ahmet hoca bir televizyon ekranında şunları söylüyor:

“Çocuklarınızı imam hatip lisesi ve ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin. Düz okullara gönderin daha az hasarla çıkar. Ben bunu gördüm denedim. Bütün çevremdeki insanlar çocuklarımızı gönderdik, kız çocuklarımız geliyor; hocaya sahabeye hakaret, hadis, mezhep yok… Yani müfredat işlemiyor. Müfredattaki şeye yorum katıyor. Hangi cemaate bağlıysa veyahut mezhepsizlik, reformist, mealcilik akımı her neyse orayı empoze etmeye çalışıyor. Bugün ilahiyatta benim reddiye yaptığım adamlardan ‘Kur’an değişsin’ diyen adam şu an da Ankara İlahiyat’ta hoca...”


Cübbeli Ahmet hocanın bu sözleri çok tartışıldı.

Hani hepimiz bazı şeylere kızarız..

Fevri açıklamalar yaparız.

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar