GÜNDEM

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu'dan yargıya ODA TV çağrısı

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Fransız yargısının Cem Uzan için verdiği kararın haberleştiriliş biçimi nedeniyle yargıya ODA TV için çağrı yaptı.

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu'dan yargıya ODA TV çağrısı

Medya patronu iki Türk'ün Macron’un, Türkiye ile yaptığı kavganın uzantısı olarak Fransa’nın kanatları altında yaşadığını söyleyen Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, Fransız yargısının Cem Uzan lehine verdiği son kararı hatırlatarak bu kararın Türkiye'de sol basında gündeme geliş şeklini eleştirdi.  Karahasanoğlu, "Türk yargısı, Fransa’daki yargı kadar, ülkesinin menfaatlerine sahip çıkacak olsa bu Odatv’ye, “Siz hortumcunun avukatı mısınız” der, iki dakikada hesabını sorar. Ama nerde?" dedi:

İKİ MEDYA PATRONU FRANSA'NIN KANATLARI ALTINDA

Türkiye’deki iki önemli medya patronu, Fransa’nın kanatları altında yaşıyor.. Sözcü’nün patronu Burak Akbay Fransa’da.. Eski dönem Star’ın patronu Cem Uzan, Fransa’da.. Veee.. Macron’un, Türkiye ile yaptığı kavganın uzantısı olarak..

CEM UZAN KARARI

Fransız yargısı, dün bir karar açıklıyor.. Hortumcu Cem Uzan’ın, Paris’teki evinde arama yapılıp, borcuna karşılık olarak, kaçırdığı hisse senetlerine TMSF’nin el koyması, hukuka aykırı imiş! Hukuka aykırı der iken.. Sanmayın ki.. “TMSF’nin böyle bir hakkı yok.. Alacağı yok, hisse senetleri de Cem Uzan’ındır, geri iade edilmeli” demiş olsun.. O kadarını demeye, onların yüreği de yetmez.

Ya ne diyorlar? “TMSF temsilcilerinin Uzan’ın Fransa’daki evindeki 2 milyar euro değerindeki hisse senedine el koyması özel hayatın mahremiyetine aykırıdır!” Haayyyt.. Sizin özel hayatınızı yesinler!..

KARAR TÜRKİYE SOL BASININDA NASIL YER ALDI?

Hani “Siyasi baskı ile yargı kararı verme” diyorlar ya.. Akdeniz tartışmaları sırasında Fransa’da verilen bu yargı kararı, tam da “siyasi baskı ile verilen kararlar”a dört dörtlük bir örnek.. Bu böyle de.. Türkiye’deki sol medya.. İlkelilik iddiasındaki internet siteleri.. Belki bugün basılacak olan solcu gazeteler.. Soldan çarklı televizyon ekranları.. Hangi akla hizmet ederek, bu haberi, “Cem Uzan dava kazandı” diye verebiliyorlar?..

Beyefendi, yürüttüğü paraları harcayarak, şu yabancı mahkemeden, şu ilgisiz karar ile.. Bu dandikten hüküm ile.. Ortaya çıkıp, “Dava kazandım” diyor.. Bizim solcu medya da, hortumcu bankacının propagandasını yapıyor. “Sahi ya.. Adam dava kazanmış” diye, haberler üretiyorlar.. Şu rezalete bakar mısınız? Türkiye’de suç işleyen işlemeyen tüm patronlara karşı olan solcu medya.. İş dönüp, dolaşıp, hortumculuk yapan, suçu sabit bir patrona sıra gelince.. Ona sahip çıkıyorlar.. Hortumcunun sözcülüğünü yapıyorlar..

TÜRK YARGISI ODA TV'YE HESAP SORMALI

Türk yargısı, Fransa’daki yargı kadar, ülkesinin menfaatlerine sahip çıkacak olsa.. Bu Odatv’ye, “Siz hortumcunun avukatı mısınız” der, iki dakikada hesabını sorar.. Ama nerde?

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar