GÜNDEM

Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'i öldürmüştü! Damadın cezası belli oldu

Kayınpederi Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'i bıçakla öldüren damadı Cemil Karanfil 37,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'i öldürmüştü! Damadın cezası belli oldu

Ünlü gazeteci Kadir Demirel'in öldürülmesi davasında karar çıktı.

Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel’i bıçaklayarak öldüren damadı Cemil Karanfil’in aldığı ceza, eksik ceza tayini yapıldığı gerekçesiyle Bölge Adliye Mahkemesi’nce bozuldu. Yeniden yargılanan sanık Karanfil’e mahkeme yine aynı cezayı verdi. Mahkeme, tutuklu sanık Cemil Karanfil’e, 37,5 yıl hapis cezası verdi.

Cinayeti işleyen damat polis tarafından adliyeye götürülüyor

Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Cemil Karanfil, “Vicdan azabı duydum 112'yi aradım ve yardım istedim. Eşimin nasıl yaralandığını hatırlamıyorum. Kayınpederimin öldüğünü ertesi gün öğrendim. Eşimi yaralamak ve kayınpederimi de öldürmek gibi bir niyetim yoktu. Çok pişmanım“ diyerek kendisini savundu.

Karar bozuldu

Yargılamasının sonunda tutuklu sanık Cemil Karanfil'e, iyi hal indirimi uygulanarak kayınpederi Kadir Demirel'i bıçaklayarak öldürdüğü için ‘Kasten adam öldürme' suçundan 25 yıl, eşine karşı işlediği, ‘Eşi kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ise 12,5 yıl hapis cezası verildi. Sanık avukatının karara itiraz etmesi sonucu dosya Bölge Adliye Mahkemesi'ne (BAM) gönderildi. Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi mağdurda yaralanmanın niteliğine göre 13 yıl ile 20 yıl arası olan ceza tayinini yaparken makul oranda alt sınırdan uzaklaşılması gerektiği ancak verilen hükümle eksik ceza tayini yapıldığı bildirildi.

Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yapılan yargılamada tutuklu sanık Cemil Karanfil ve taraf avukatları katıldı. Müşteki avukatı, şikayetlerinin devam ettiğini ifade ederek, sanığın cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, usulü eksiklik nedeniyle bozularak iade edilen dosyada Bölge Adliye Mahkemesi’nce esasa girilip eksik ceza tayin edilmiş olduğu bildirilmiş ise de cezanın eksik olduğunun İstinaf Mahkemesince takdir edilmesi halinde bu mahkemenin kendisi karar verilebileceğinin altını çizdi. Bu yönden mağdurun Adli Tıp Kurumu’ndan raporunun aldırılmasına yaralanma derecesinin araştırılmasına yaralanma niteliğinin belirlenmesine yönelik dosyadaki mevcut raporlar da dikkate alınarak başkaca bir işlem yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

Mahkeme kararına direndi

Duruşmada sanık Karanfil'e son sözü soruldu. Karanfil, “Pişmanım. Benim eşimi öldürmek gibi bir amacım yoktu. Önüme atladı. Bir anlık gelişen bir olay. Eşimi yaralamak dahi aklımdan geçmiyordu“ dedi. Mahkeme kararı esastan bozan BAM'ın kendisinin karar verebileceğini ve başka bir işlem yapmaya yer olmadığını belirtti. Tutuklu sanık Cemil Karanfil'i ‘Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme iyi hal indirimiyle cezayı 25 yıla düşürdü. ‘Eşi kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan sanığa 15 yıl hapis cezası veren mahkeme, iyi hal indirimi uyguladığı cezayı 12 yıl 6 ay hapis cezasına çevirdi.

Ne olmuştu?

2017'de kızı Esma Demirel ile damadı Cemil Yavuz Karanfil arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için evlerine giden Kadir Demirel, bir süre damadıyla tartıştı, ardından bıçaklı saldırıya uğradı. Karın boşluğundan yaralanan ve özel bir hastaneye kaldırılan Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar