KULİS

Yazılı basın dünyası hareketleniyor! İşte yeni çıkacak gazeteler

Medya dünyası her gün biraz daha hareketleniyor. Karar dışında bakın hangi gazeteler yayımlanma hazırlığında. İşte o gazeteler ve yeni kadroları...

Yazılı basın dünyası hareketleniyor! İşte yeni çıkacak gazeteler
GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK

Yaklaşık 1.5 yıl önce Star gazetesinden gönderilen ve ardından internet medyasına adım atan Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan'ın kurduğu Karar.com uzun çalışmalar ve uğraşlar sonucu Karar isimli bir gazete ile  yazılı basın hayatına dönüyor.

Muhafazakar camianın merkez medyası olma iddiası ile yola çıkan ve Genel Yayın Yönetmenliği'ne İbrahim Kiras'ın getirildiği gazete 7 Mart'ta piyasaya çıkama hazırlığında.

KARAR GAZETESİNDE KİMLER OLACAK?

Gazetenin yazar kadrosunda Karaalioğlu ile birlikte Yusuf Ziya Cömert, Mehmet Ocaktan, Mansur Akgün, Elif Çakır, İbrahim Kahveci ve Vahdettin İnce var.

Hatta kulislere bakılırsa, Etyen Mahçupyan ve Gülay Göktürk ile de temaslar sürüyor. İddialara göre Yeni Şafak yazarları Ali Bayramoğlu ve Abdülkadir Selvi ile Ceren Kenar ve Yıldıray Oğur da Karar kadrosuna katılsın diye çaba sarfediliyor.

Karar gazetesi için Sarıyer Reşitpaşa'da bulunan binada hummalı çalışma devam ediyor. Ancak yazılı basını hareketlendiren sadece Karar gazetesi değil.

"AK GAZETE" GELİYOR

Yeşilköy'de bir araya gelen bir grup gazetesi ise "Ak Gazete" adıyla yayın hayatına başlamaya hazırlanan gazete için Bugün'ün eski Görsel Yönetmeni Ahmet Gürdil tasarım çalışmalarına başladı bile.

"İSTİKLAL" ULUSAL GAZETE OLUYOR

İstanbul'da günlük yayın hayatına devam ettiren "İstiklal" ise Hüseyin Arif Çakmak'ın sahipliğinde günlük ulusal gazete olarak yayına başlamak için hazırlıklarını sürdürüyor. Gazetenin yayın hazırlığını "Haberkıta" ekibi yapıyor.

1974 yılında Nadide Neşe Yurdakul tarafından yayımlanmaya başlayan İstikal Gazetesinin isim haklarını satın alan Elazığlı yatırımcı ve Analiz Haber Ajans Medya Grubu A.Ş'nin sahibi Hüseyin Arif Çakmak, Vahdet Gazetesi'nin basın ilan haklarını da satın aldı.

"YENİ BİRLİK" AVNİ ÖZGÜREL'İN YENİ GAZETESİ

Yayımlanmak üzere hazırlıkları süren bir diğer gazete de, Avni Özgürel'in patronajında hazırlıklarına devam eden "Yeni Birlik". Beşiktaş Yıldız'da karargah kuran Yeni Birlik'in 22 Şubat'ta piyasada olmak için çabaladığı biliniyordu. Ancak görünen o ki gazetenin doğumun biraz daha geçikecek.

 

 

ÇOK OKUNANLAR