GÜNDEM

Yazgülü Aldoğan ve Deniz Zeyrek de davetliydi! Herkesi mutlu eden hareket

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un mihmandarlığında son durağı Kars olan bir tanıtım gezisine katılan Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Bakan Ersoy'un bilinen ve tanınan kabine üyelerinden çok farklı olduğunu söyledi ve "Sanki bakan değil bir şirketin CEO'su gibi bir tarzı var.Onu CEO’ya benzetmemin tek nedeni aşırı doğru ve mantıklı bulduğumdandır." dedi.

Bakan Ersoy'un siyasi amaç taşımadan profesyonellik gereği o koltukta oturduğunun bir kanıtının da medya ile kurduğu ilişki olduğunu belirten Yılman, Cumhuriyet, Sözcü gibi iktidarın tam karşıtı iki gazeteden de iktidar karşıtı olduğu bilinen Yazgülü Aldoğan ve Deniz Zeyrek’i davet ettiğini ifade etti.

Yılman, "Bu hareket sadece beni değil, iktidara yakın gazetelerden çağrılan diğer tüm arkadaşlarımızı da memnun ve mutlu etti. Çünkü nerede, hangi medya kuruluşunda çalıştıkları mühim değil, “amigo” olmayan niyeti sadece “habercilik” olan gazetecilerin tamamı mahallemizde gelinen bu kutuplaşmadan ve ayrışmadan son derece rahatsız!" ifadelerini kullandı.

İşte Yılman'ın yazısından ilgili bölüm:

Bu arada Mehmet Ersoy’un siyasi hiçbir amaç taşımadan sadece profesyonellik gereği o koltukta oturduğuna bir kanıtın da medyayla kurduğu ilişki olduğunu da ekleyeyim...
Cumhuriyet, Sözcü gibi iktidarın tam karşıtı iki gazeteden de iktidar karşıtı olduğu bilinen Yazgülü Aldoğan ve Deniz Zeyrek’i davet etmiş olması günümüz atmosferi içerisinde çok şık, çok değerli bir hareket oldu.
Bu hareket sadece beni değil, iktidara yakın gazetelerden çağrılan diğer tüm arkadaşlarımızı da memnun ve mutlu etti. Çünkü nerede, hangi medya kuruluşunda çalıştıkları mühim değil, “amigo” olmayan niyeti sadece “habercilik” olan gazetecilerin tamamı mahallemizde gelinen bu kutuplaşmadan ve ayrışmadan son derece rahatsız!

Tabii bu noktada bri hakkı da teslim etmem gerekiyor
Bakanın hemen her gezisinde, basın toplantısında ya da diğer davetlerinde medyayla ilgili böyle bir duruş sergilenmesi için mutfakta çok çabalayan eski bir gazeteci arkadaşımız var.
Danışman Tayfun Topal...
Nasıl ki Mehmet Ersoy, engin turizm bilgisi, tecrübesi nedeniyle Türkiye turizmi açısından bir şanssa... Tayfun da onun bir şansı.
Elbette ki medya ile ilişkinin nasıl olması gerektiğine esas karar veren Mehmet Ersoy’dur ama sonuçta yaptığı ve yapacağı çalışmaların medyanın geniş yelpazesinde kabul görüp takdir almasına olanak tanıyan da Tayfun’dur.
Mevcut medyadaki neredeyse hasımlığa varan sevimsizliği ortadan kaldırmak için Tayfun Topal’ın göstermiş olduğu çaba takdiri de alkışı da fazla fazla hak ediyor...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar