KİTAPLIK

Yayıncı, kendisine hakaret mailleri atan yazarına dava açtı!

Destek Yayınları’nın sahibi Yelda Cumalıoğlu, kitabını yayınlamadığı için kendisine hakaret içerikli mail’ler gönderdiğini iddia ettiği yazar Eylem Tok’a tazminat davası açtı.

Yayıncı, kendisine hakaret mailleri atan yazarına dava açtı!
Destek Yayınları’nın sahibi Yelda Cumalıoğlu, kitabını yayınlamadığı için kendisine aşağılayıcı ve hakaret içerikli mail’ler gönderdiğini iddia ettiği yazar Eylem Tok’a 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde, “Davalının yazdıkları ve söyledikleri müvekkilimin bugüne kadar hiç sarsılmayan onur ve itibarını çevresi ve yayın sektörü nezdinde zedelemiş, bu durumdan kişilik hakları ağır bir biçimde zarar görmüştür” denildi.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne avukatları aracılığıyla dava açan Yelda Cumalıoğlu’nun iddiasına göre, Eylem Tok’un ‘Allah’ın Piyonları’ ve ‘Mihr’ isimli kitapları daha önce Destek Yayınları tarafından yayımlandı.
 
Yeni bir kitap yazan Eylem Tok, bunun yayınlanması için Destek Yayınları’na başvurdu. Ancak yayınevi yetkilileri kitabın yayınlanmasını uygun görmedikleri için Eylem Tok’un bu başvurusunu kabul etmedi.

Hürriyet gazetesindeki habere göre başvurusu kabul edilmeyen davalı yazar, davacı Yelda Cumalıoğlu’na 19 Nisan 2015’de gönderdiği e-postasında “Yeldacım kitap fuarındasın. Ama işini yapmak yerine dedikodu yapmayı tercih ediyorsun”, “Senin çiğ ve sıradan basit biri olduğunun açıkça kanıtıdır”, “Asalet olacak insanda asalet! Var mı senin asaletin, sonradan görmeler gibi gördüklerini paylaşıp cemiyette yer edinme telaşın boşa. Çünkü herkes kimin ne olduğunu, nereden geldiğini iyi bilir”, “Yazıklar olsun sana”, “Güzel dedikodular size Destek ailesi”, “Bari bir tane gerçek kitabınız olsa” ve “Yazık ki hep duvar yazıları yayınlayacaksınız” ifadelerine yer verdi.



Davalı tarafından yapılan nitelendirmelerle müvekkilinin uzaktan yakından hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirten Cumalıoğlu’nun avukatları dilekçelerinde “Müvekkilimin onur ve saygınlığına ağır şekilde saldırıda bulunan davalıdan 20 bin liralık manevi tazminatın 19 Nisan 2015 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davalıdan alınıp müvekkile verilmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verdiler.

ÇOK OKUNANLAR