GÜNDEM

"Yaşlılara 'vebalı' muamelesi yaparak bu virüsten kurtulamayız

Haber bültenlerindeki görüntüyü içi sızlayarak izlediğini söyleyen Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, yaşlılarımızın genellikle sorumluluklarını yerine getirmekten kaçındığını ve pek çoğunun durumun ciddiyetinin henüz farkında olmadığını belirtti. Aytuğ, "Onları ikna etmenin binbir medeni yolu varken, üzerlerine su atmak da nedir yahu?" diye sordu.

"Yaşlılara 'vebalı' muamelesi yaparak bu virüsten kurtulamayız

Yaşlılarımıza yönelik görüntülere Sabah yazarı Yüksel Aytuğ da tepki gösterdi. Aytuğ bütün yaşlılara 'vebalı' muamelesi yaparak bu virüsten kurtulamayacağımızı söyledi ve  "Sadece 'hürmeti' öldürebiliriz!" dedi.

Salgın yaşlılara saygımızı tüketmesin
Haber bültenlerindeki görüntüyü içim sızlayarak izledim. İki yaşlı vatandaşımız bankta oturup sohbet ediyorlardı. Onların kalkıp evine gitmeleri için bir apartmanın balkonundan üzerlerine su doldurulmuş balonlar attılar, küfürlerle kovdular. Zavallı ihtiyar amcalar ne yapacaklarını bilemediler. Boyunlarını büküp, sırılsıklam evlerine gittiler.
Tamam, yaşlılarımız genellikle sorumluluklarını yerine getirmekten kaçınıyorlar. Pek çoğu durumun ciddiyetinin henüz farkında değil. Biraz da yaşlarının verdiği 'inatçılık' var. Evinde yaşlı büyüklerine bakanlar iyi bilirler. Çocuktan beter bir inatları vardır. Ama onları ikna etmenin binbir medeni yolu varken, üzerlerine su atmak da nedir yahu?
Bütün yaşlılara 'vebalı' muamelesi yaparak bu virüsten kurtulamayız. Sadece 'hürmeti' öldürebiliriz!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar