GÜNDEM

Yaşlı Vatandaşlara Devlet Desteği Bu Yıl da Devam Ediyor! 1997 TL Destek Ödemesi Hesabınıza Yatırılıyor!

Yaşlı vatandaşları yakından ilgilendiren destek ödemesi ve çok daha fazlası ortaya çıktı. 2023 yılında 65 yaş aylığına zam yapıldı. Peki yaşlılar aylık ne kadar ödeme alacak? 65 yaş aylığı başvuru şartları açıklandı.

Yaşlı Vatandaşlara Devlet Desteği Bu Yıl da Devam Ediyor! 1997 TL Destek Ödemesi Hesabınıza Yatırılıyor!

Yaşlı vatandaşlara verilen müjdeli haber ile birlikte önemli detaylara yer verildi. Sosyal devlet anlayışı her daim devam etmekte. Bununla birlikte devletin yaşlılara aylık olarak kaç TL ödediği de merak konusu haline geldi. 2023 yılında sosyal yardımlara zam yapıldığını biliyoruz. Bu doğrultuda yaşı 65 ve üstünde olanlar nasıl yararlanacak ortaya çıktı.

65 Yaş Aylığına Zam Yapıldı!

65 yaş aylığına gelen zam sonrasında artık 1997 TL ödeme yapılacağı öğrenildi. Bu da eğer çevrenizde yaşlılık maaşı şartlarını karşılayan biri var ise destek alacağı anlamına geliyor. Gelir durumunun alacağınız maaşta önemli bir etken olduğunu aktaralım Bunun yanı sıra yaşlılık ödemesinde sigortalılık durumuna da bakılmaktadır.

Yaşlılık Maaşı Şartları Nedir?

65 yaş aylığı veya yaşlılık maaşında bazı şartlar aranıyor. Eğer bu şartları karşılıyorsanız elinizi çabuk tutun.
65 yaş ve üstünde olan
2. Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) üzerinden geliri olmayan veya düzenli ödeme almayan
3. SGK primi ödemeyen
4. 2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca kanıtlanmış kişilerin söz konusu destek parasını alabilmesi için başvuru sağlayabileceği belirtildi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar