GÜNDEM

Yardım Parası Başladı! TC Kimlik Son Rakamları 0-2-4-6-8 Olan Tüm Kadınlara 4000 TL Ödeniyor

Yardım Parası Başladı! TC Kimlik Son Rakamları 0-2-4-6-8 Olan Tüm Kadınlara 4000 TL Ödeniyor

Yardım Parası Başladı! TC Kimlik Son Rakamları 0-2-4-6-8 Olan Tüm Kadınlara 4000 TL Ödeniyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre nakit desteğine ihtiyaç duyan kadınlar için yardım ödemesi verileceği duyuruldu. 4 bin TL değerindeki nakdi yardımdan faydalanmak isteyen kişilerin başvuru sürecinin 15 Mayıs 2023 tarihinde sona ereceği belirtildi.

Başvuru süreci başladı: Kadınlar için 4 bin TL nakdi yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli kadınlar için nakdi yardım programını hayata geçirdi. Başvuruların E-devlet üzerinden veya SYDV aracılığıyla gerçekleştirilebileceği belirtilirken, nakdi yardımın 15 Mayıs 2023 tarihine kadar süren başvuru süresi içinde verileceği açıklandı. Kadınların ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan yardımların artarak devam edeceği bildirildi.

Başvuru yapmak için şartlar neler?

Nakdi yardımdan faydalanmak isteyen kadınların, E-devlet veya SYDV aracılığıyla başvuru yapması gerekiyor. Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra, onay mesajı alındığı takdirde PTT kimlik kartı ile yardım ödemesi alınabilecek. Yardım ödemesi ise nisan ayı itibariyle hesaplara geçirilecek. Başvuru yapmak isteyen kadınların, 15 Mayıs 2023 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmesi gerekiyor.

Nakit yardımı başvurusu yapmak isteyen kadınlar için önemli olan diğer bir detay da başvuru şartları. Başvuruların olumlu değerlendirilebilmesi için belirli şartların karşılanması gerekiyor. Bu şartlar şu şekilde belirlenmiştir;

- 18 yaşını doldurmuş olmak
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
- Gelir durumu düşük olmak
- Başka bir yardım programından faydalanmıyor olmak
- Başvuru tarihinde sosyal güvencesi olmamak

Yapılacak olan başvuruların değerlendirilmesi sonrasında başvuru sahiplerine SMS ile geri dönüş yapılacak ve nakit yardımı almak isteyen kişilerin PTT şubelerine gitmeleri istenecek. PTT şubelerine gidildiğinde ise yardım tutarı PTT kimlik kartı üzerinden ödenecek.

Son başvuru tarihi 15 Mayıs 2023 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar başvuru yapmayan kişiler bu nakit yardımından faydalanamayacak. Bu nedenle nakit yardıma ihtiyaç duyan kadınların başvurularını en kısa sürede yapmaları gerekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu nakit yardımı, ekonomik zorluklar yaşayan kadınların yüzünü güldürecek gibi görünüyor. Bu destek sayesinde dar gelirli kadınlar, yaşam standartlarını yükseltebilecekleri ekonomik bir rahatlama sağlayabilecekler.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar