KULİS

Yanardağ gidiyor, Dündar mı geliyor?

Kulisleri karıştıran Can Dündar iddiası herkesi şaşırttı. Talat Atilla'ya göre Merdan Yanardağ gidiyor, Can Dündar geliyor.

Yanardağ gidiyor, Dündar mı geliyor?

GAZETECİLER.COM - Milliyet yazarı Can Dündar'ın kovulmasından sonra bugün vekaleten BirGün yazarı Doğan Tılıç'ın köşesinde yazacağı ortaya çıktı. 

Kulislerde konuşulanlara göre Tılıç izin yaparken, Can Dündar köşesinde haftada üç gün köşe yazılarına devam edecek.  

Ancak bugün Türk Time yazarı Talat Atilla'nın iddiası da medya kulislerinde soru işaretleri doğurdu. Atilla'ya göre Ergenekon davasından hakkında yakalama kararı çıkartılan Merdan Yanardağ yerine Yurt gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna Can Dündar oturacak.

İşte Atilla'nın iddiasını dile getirdiği satırlar: 

"CHP'li Milletvekili Durdu Özbolat'ın sahibi olduğu Yurt Gazetesi'nin zor günler geçirdiği bizzat Özbolat'ın gazetede genel müdür olan kızı Ezgi Özbolat'ın çalışanlara gönderdiği mesajla ortaya çıktı. Bu kötü gidişi durdurmak isteyen Yurt Gazetesi'nin patronu Durdu Özbolat gazete yönetiminde değişiklik yapmaya karar verdi. Tirajların artmaması ve gazetenin reklam alamamasında sorumlu gördüğü genel yayın yönetmeniMerdan Yanardağ'ı görevden alarak yerine Milliyet'ten kovulan Can Dündar'ı genel yayın yönetmenliği koltuğuna getirecek. Dündar'la prensipte el sıkışan Özbolat'ın gazetedeki bu değişikliği kısa sürede kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

CHP'li Durdu Özbolat'ın projeleri bunlarla da sınırlı değil. Özbolat, yurt bünyesinde bir de yeni televizyon kurmak istiyor. Art 1 televizyonundan istifa eden duayen gazeteci Uğur Dündar'a televizyonun başına geçmesini teklif eden Özbolat, Dündar'dan, "Düşüneyim" yanıtını aldı. CHP'li Özbolat'ın, sahibi olduğu Yurt'un girdiği ekonomik krize rağmen gazeteye transfer hazırlığı, üstüne bir de televizyon kuracak parayı bulması oldukça ilginç. Kızı Ezgi Özbolat,"batıyoruz" derken, baba Durdu Özbolat tam aksi hamlelerde bulunuyor. Ya babası, ya kızı! Birisi bizi işletiyor ama hangisi?

ÇOK OKUNANLAR