KİTAPLIK

Yalçın Bayer'den kitap önerisi

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, emekli Diplomat Onur Öymen'in anılarını yazdığı Baskılara Direnirken- Bir Cumhuriyetçinin Siyaset Anıları adlı kitabını bugünkü köşesine taşıdı.

Yalçın Bayer'den kitap önerisi

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, bugünkü köşesinde emekli Diplomat Onur Öymen'in anılarını yazdığı Baskılara Direnirken- Bir Cumhuriyetçinin Siyaset Anıları adlı kitabını okuyucularıyla paylaştı:

Onur 

Öymen’in son kitabı ‘Baskılara Direnirken- Bir Cumhuriyetçinin Siyaset Anıları’nda son 20 yılda Türkiye’de yaşanan önemli sorunlar, büyük devletlerin Türkiye’yi baskı altına alma çabaları, Türk iç politikasını yönlendirmeyi amaçlayan kumpaslar, entrikalar ve komplolar anlatılıyor. Bunun bazı örnekleri şunlar: Cumhuriyetimizin temel direklerinden biri olan laiklik alanında ciddi sorunlar yaşanıyor. Sadece İslami usulle çalışan firmaların yararlanacağı bir anlaşma imzalanıyor. 1 Mart tezkeresinin reddedilmesi TBMM için büyük başarı... Ancak ondan sonra imzalanan Dubai antlaşmasıyla Türkiye, 1 milyar dolar hibe veya 8.5 milyar dolar kredi karşılığında Kuzey Irak’ta terörle mücadele için asker göndermemeyi kabul ediyor. Muhalefetin kuvvetle karşı çıktığı bu anlaşma onaylanmıyor, dolayısıyla yürürlüğe girmiyor. Kuzey Irak’a yönelik ilk kara harekâtının durdurulup askerlerimizin geri çekilmesi için Amerikan Savunma Bakanı büyük baskı yapıyor.

Bazı güçlerin ‘2. Yol’ yöntemiyle Ermenistan politikamızın ve terörle mücadele stratejimiziZ yönlendirilmesi... 9 bin sayfalık Kofi Annan Planı üzerindeki oyunlar... Türkiye-AB üyelik müzakerelerinde neler oluyor? Dış dayatmalara CHP nasıl karşı çıkıyor? Bütün bu konularda ana muhalefet partisi CHP büyük bir mücadele veriyor, dış baskılara direniyor. Deniz Baykal’ın görevinden ayrılmasını sağlamayı amaçlayan komplolar...

Kitapta bütün bu konuların ve verilen mücadelelerin bilinmeyen yönleri ayrıntısıyla anlatılıyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar