GÜNDEM

Yalçın Akdoğan: Siyaset hayalet ‘dostlarla’ yapılmaz

Star yazarı Yalçın Akdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun son CHP kurultayında sarf ettiği "dostlarla iktidar" sözlerini değerlendirdi: "Kılıçdaroğlu ‘dostları’na güveniyor."

Yalçın Akdoğan: Siyaset hayalet ‘dostlarla’ yapılmaz

Star gazetesi yazarı Yalçın Akdoğan, bugünkü köşesinde CHP'nin 37. kurultayını ve kurultayda altıncı defa Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun "dostlarla iktidar" sözlerini değerlendirdi:

"KILIÇDAROĞLU DOSTLARINA GÜVENİYOR"

Bu kurultay üzerine söylenenlerden iki spot çıkarılabilir: Birincisi, CHP’nin yüzde 25’i geçme şansı CHP’li yorumculara göre bile mümkün görünmüyor. İkincisi, CHP’nin tek başına iktidar olma şansı CHP yandaşlarının bile imkân dâhilinde görmediği bir durum... Kılıçdaroğlu bu yüzden ‘dostları’na güveniyor. Oysa siyaset muğlak ve hayalet ‘dostlarla’ değil aynı ülküye, değerlere, hedeflere, siyasi perspektife sahip yoldaşlarla yürüyerek yapılır.

"DOST" İFADESİ MANİDAR

CHP Genel Başkanı’nın geçen seçimde yaptıkları ittifaka atfen ‘siyasi müttefiklerimizle’ demek yerine ‘dost’ tabirini kullanması manidardır. Bunun iki anlamı var. Birincisi, ittifakın resmi üyesi olmayan HDP ile yürütülen ilişkidir. İyi Parti sebebiyle CHP, HDP’nin varlığını görünür-görünmez şekilde yürütmeye çalışıyor. HDP ise ‘dost ilişkisi’ yerine ‘ittifak ilişkisi’ni zorluyor. İkincisi, ittifakın diğer gizli bileşenleridir. FETÖ, HDP ilişkili veya sol tandanslı örgütler CHP’nin ‘dostları’ kategorisine giriyor...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar