RÖPORTAJ

Yalan Dünya'nın Selahattin'i sırrını açıkladı!

Oyuncu Olgun Şimşek, 'O bir ego savaşçısı' dediği Selahattin Çakaler'in Sırrı Süreyya ile ilişkisini açıkladı.

Yalan Dünya'nın Selahattin'i sırrını açıkladı!
GAZETECİLER.COM - Yalan Dünya'da iki karakteri birden canlandıran oyuncu Olgun Şimşek, 'O bir ego savaşçısı' dediği Selahattin Çakaler'in Sırrı Süreyya ile ilişkisini açıkladı.


Taraf gazetesinden Sümeyra Tansel'in sorularına Olgun Şimşek bakın nasıl yanıt verdi:

Dizide iki karakter canlandırıyorsunuz. Nasıl bir deneyim bu sizin için?

İkiz onlar biliyorsunuz. Gülse, beni oyuncu olarak yetenekli bulduğu için başka rollerde de kullanmak istiyordu. Sonuçta böyle bir formül düşünmüş. Benim için de ilk. İkiz ama birbirinin antitezi iki karakter.

ZOR YA DA KOLAY DEĞİL

Zor bir deneyim mi sizin için?

Zor ya da kolay diye ayırdığım bir şey değil. İkisi de rol benim için. Çok farklı iki uç rol olması, belki de kolaylaştırıyordur işimi. Biri toplumda alışık olduğumuz gelenekselci, köşe dönmeci, "paradır oğlum önemli olan, para kazanacaksın" diyen bir ego savaşçısı; öteki de tam tersi, vicdanlı, daha sorgulayan, hayatla baş etmek için içki içen bir karakter.

Hangisini canlandırmayı daha çok seviyorsunuz?

İkisinin de çok farklı enerjileri var. Selahattin Çakaler, iç aksiyonu çok yüksek bir karakter; çünkü o bir şeytan, bir çakal, soyadından da anlaşılabileceği gibi. Ahmet, kendime daha yakın bulduğum bir karakter. Tabii, Selahattin, ne yapacağı çok daha merak edilen bir karakter oluyor. Ahmet de benim için bir oyuncu olarak dinlenme tesisi gibi oluyor biraz.

ADIYAMAN ŞİVESİ SIRRI'DAN ÇIKTI

Dizide Selahattin Adıyaman şivesiyle konuşuyor. Bu konuda oldukça başarılısınız...

Adıyaman şivesi çok duyduğum bir şive. Dizi için gidip özellikle çalışmaya gerek duymayacak kadar bildiğim bir şive. En son Adıyamanlı tanıdığım Sırrı Süreyya'dır mesela. Daha önce Kahtalı Mıçı'nın taklitlerini yapardık. Adıyaman şivesi biraz Sırrı'dan çıktı. Sırrı gibi bir adamı dillendirmek istedim. Sırrı gibi derken dizideki karakterin Sırrı Süreyya Önder'le bir alakası yok tabii. Bir diğer sebebi de Adıyaman'da Kürt çok az. Bu adam Kürt dediğiniz zaman bir takım yerlerden sopa yeme ihtimali çoğalıyor "Biz Kürtler böyle miyiz" falan diye.

'BİZ KÜRTLER BÖYLE MİYİZ' DİYORLAR

Kürtler alınmasın diye mi Adıyamanlı bir Türk oldu karakter?

Hayır, o yüzden değil. Adıyaman şivesinin tatlı bir tınısı var; yani ağır ağır, dolu dolu. Hikâyecilik geleneği olan bir yer Adıyaman; bu yüzden çekici geldi bana. Daha önemlisi Selahattin gibi köşe dönmeci tipler dizilerde Kayserili, Güneydoğulu, Urfalı yapıldı, ama Adıyamanlı yapılmadı. Bir de benim bu konuda hassasiyetim var. "Kürtleri üç kâğıtçı gösteriyorsunuz, kötü gösteriyorsunuz" gibi bir tartışmanın içine girmek istemediğim için de bire bir "Bu adam Kürttür" yapmadık. Zaten bir ego savaşçısının milliyeti olmaz.


ÇOK OKUNANLAR