MEDYA KÖŞESİ

Yabancı vakıflarca fonlanan Medyascope'un özgür basın naraları atmaya hakkı yok

Beşinci yılını kutlayan Medyascope ekibi yayın esnasında "Başından beri bizi destekleyen dış mihraklara" teşekkür ederiz diyerek kendilerini fonlayan yabancı vakıflara minnetlerini bildirdiler. Peki özgür ve bağımsız medya sloganını kullanan Medyascope nasıl dışarıdan fonlanıyor?

Ruşen Çakır'ın öncülüğünde kurulan Medyascope, beşinci kuruluş yıl dönümünü kutladı. Canlı yayında çalışmaya emek verenlerin konuk alındığı bir video ile beşinci yılını kutlayan Medyascope ekibinin video sonunda yaptığı teşekkür konuşması gündeme damga vuracak cinsten. 

"Başından beri maddi olarak bizi destekleyen dış mihraklara teşekkür ederiz" ifadesi hem bir gönderme hem de bir minnet ifadesi. 

Kuruluşundan bugüne özgür ve bağımsız medya sloganları atarak yayın yapan Medyascope'un yabancı vakıflar eliyle fonlanması akıllarda birçok soru işareti bıraktı. 

Bu soru işaretlerinden en önemlisi ise "yeri geldiğinde belediyelerden reklam alan kurumları topa tutan Medyascope'un yabancı vakıflarca fonlanması tesadüf mü?" sorusu. Yine "yabancı vakıflarca hem de karşılıksız fonlanan bir medya kurumunun bağımsız ve özgür olması mümkün mü?" sorusu da akılları kurcalıyor.

Şimdi gelelim sadece bir vakıftan yapılan birkaç bağışın miktarına ve belgesine. Medyascope'un sadece bir vakıftan yılda yaklaşık yüz bin dolar civarında destek aldığı ortaya çıktı. Bu destek sadece bir vakıftan yapılan fonlama...

Konuyla ilgili youtube yayınında konuşan Hadi Özışık, yapılan bu bağışları ortaya serdi. Özışık, "Eğer siz bu kadar fonlanıyorsanız, besleme haline geldiyseniz sizin özgür basın naraları atmaya hakkınız yok. Ruşen Çakır'ın sağda solda biz bağımsız yayıncılık yapıyoruz demeye hakkı yok" ifadelerini kullandı. 

Özışık, izleyicilere seslenerek, "Atılan naralara bakmayın euro ile dolar ile yapılanlara bakın. Hiç olmazsa bu görüntüden utanın da bir şey söylemeyin" dedi. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum