GÜNDEM

Washington Post'tan gazetecileri onurlandıran reklam

Washington Post, dünya çapında gazetecilerin karşılaştığı tehlikelere vurgu yapan ilk Süper Bowl reklamını yayınladı.

Washington Post'tan gazetecileri onurlandıran reklam

“The Washington Post” gazetesi, gazeteciliğin ve gazetecilerin tehlikelerinin önemi “Karanlık demokraside ölür” spotu ile anlattı.

Dün Atlanta’nın Mercedes- Benz Stadında New England Patriots ile Los Angeles Rams arasında oynanan NFL (Ulusal Amerikan Futbol Ligi) “Super Bowl” final maçında basın özgürlüğü adına tanıtıcı bir reklam yayınlandı.

Etkin “The Washington Post”, gazetesi gazeteciliğin ve gazetecilerin yaşadıkları tehlikeleri gündemde tutmak için maçın dördüncü çeyreğinde ekranlara bir dakikalık “Karanlık Demokraside Olur” sloganı ile basın özgürlüğünün önemini yansıttı.

ABD’de en çok izlenen etkinlik kabul edilen “Super Bowl”da 30 saniyelik bir reklamın 5.25 Milyon Dolar olduğu biliniyor.

“The Washington Post” un CEO’su Fred Ryan “Bu büyük spor etkinliği bünyesinde dünyadaki gazetecilerin cesaret ve bağlılıklarını anlatmak için çok önemlidir ve demokrasimiz için de daha da önemlidir. Geçtiğimiz hafta reklamın yayınlanması için karar aldık. Bu anı kampanyamızda bir dönem noktası haline getirmeyi amaçladık. Medya olarak sesimizi duyurmak hedefimiz” dedi .

Fred Ryan İkinci dünya Savaşından bu yana önemli ve tehlikeli gazetecilik olaylarını bir şerit halinde sunacaklarını ve basın özgürlüğünü ve demokrasiyi ele alan “The Post” filminin oyuncusu Tom Hanks’ın konumun simge sesi olmasını uygun gördüklerini de sözlerine ekledi.

Tanıtıcı reklamda İstanbul’da ki Suudi Arabistan Konsolosluğunda katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan da görüntülü olarak söz edildi. “The Washington Post” yayıncı kurul CBS’e1 dakikalık reklam için 10.5 Milyon Dolar ödedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar