GÜNDEM

Virüs neden Türkiye’ye uğramadı?

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, Çin'de başlayan ve tüm dünyaya yayılan koranavirüsün etrafımızı sardığı halde Türkiye'ye uğramamasına dikkat çekti. Tezel, "Ya ülkece virüse karşı çok başarılıyız, önlemlerimiz sonuç veriyor ya da çok şanslıyız. " diye yazdı.

Virüs neden Türkiye’ye uğramadı?

Çin, Güney Kore, ABD, Fransa, Almanya, İtalya derken şimdi de komşularımız da koronavirüs paniği yaşanıyor. Sabah yazarı Mevlüt Tezel de Türkiye'de henüz koronavirüs testi pozitif çıkan kimsenin olmadığını söyledi ve "Ya ülkece virüse karşı çok başarılıyız, önlemlerimiz sonuç veriyor ya da çok şanslıyız." dedi.

Virüs neden Türkiye’ye uğramadı?

Çin'de binlerce ölüme neden olduktan sonra, Güney Kore'den ABD'ye 60'ı aşkın ülkeye yayılan koronavirüs salgını, Avrupa'da da etkili oldu. Fransa'da 130, Almanya'da 129 vaka tespit edildi. Avrupa'da virüsün en çok can aldığı ülke ise İtalya oldu, 79 kişi hayatını kaybetti.

Kapı komşumuz İran'da koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 77'ye yükseldi. Tabii bu rakamlar her dakika değişiyor! Diğer komşularımız Yunanistan, Gürcistan, Ermenistan, İran, Irak, Azerbaycan'da da virüs tespit edildi ama Türkiye'de henüz koronavirüs testi pozitif çıkan kimse yok. Büyük bir turizm ülkesi olduğumuzu unutmayın! Etrafımızı sardığı halde virüs neden Türkiye'ye uğramadı? Bu soruya bir yanıtı olan var mı? Ya ülkece virüse karşı çok başarılıyız, önlemlerimiz sonuç veriyor ya da çok şanslıyız. Aman nazar değmesin.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar