GÜNDEM

Veysel Eroğlu, Yalçın Bayer'e anlattı: İstanbul’un su sorununu nasıl çözdük?

Prof. Dr. Nurettin Sözen’den sonra Erdoğan’ın İTÜ ekibinden İSKİ’nin başına gelen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul'da su sorununu nasıl çözdüklerine ilişkin Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'e açıklamalarda bulundu.

Veysel Eroğlu, Yalçın Bayer'e anlattı: İstanbul’un su sorununu nasıl çözdük?

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, köşesinde kaleme aldığı "Ergun Göknel açıklıyor: Kuraklığı karşı acil önlem" başlıklı yazısında Göknel'in Veysel Eroğlu'nun İstanbul’un konusunda yaptığı "2071’e kadar su sıkıntısı olmayacağı" sözlerini hatırlatarak yaptığı açıklamalara yer verdi.

Bayer, Veysel Eroğlu'nun bu açıklamalara bir cevap metni yazdığını ve kendisine gönderdiğin, köşesi imkan verdiğince cevabı okuyucularıyla paylaşacağını, cevabın tamamının Veysel Eroğlu'nun internet sitesinde yayınlandığını söyledi.

Bu cevapta Eroğlu da Göknel’i, tarihindeki en büyük susuzluğu yaşayan İstanbul’u Kerbela’ya döndüren kişi olduğunu iddia ediyordu.

İşte Bayer'in yazısından detaylar:

ERDOĞAN’LI YILLAR

İstanbul’un susuzluk, çöp dağları ve hava kirliliği ile mücadele ettiği yıllarda, Tayyip Erdoğan 27 Mart 1994’te İBB Başkanı oluyor; kendisi de İSKİ’nin başına getiriliyor. “Yoğun çalışmalar sonunda, 1 Ocak 1995 saat 08.59’da su kesintisine son verileceğini ilan ettik. İlk olarak şebekeleri yeniledik ve 7 dereden 7 tepeye suyu iletmek için çalışmalara başladık. 1995’te Istranca’nın sularını 7 barajla çözdük, İstanbulluların hizmetine sunduk; yani yıllık 235 milyon metreküp suyu şehre getirdik. İSKİ ayrıca 1996’da Şile Keson kuyularını ve 1998’de de Sazlıdere Barajı’nı hizmete alarak yıllık 85 milyon metreküp suyu daha devreye almıştır. 1994’ten 2019’a kadar 25 yılda İstanbul’a muazzam içme suyu yatırımları yapılmıştır. Bu dönemde İSKİ 600 adet tesisi İstanbul’un hizmetine sunmuştur.”

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar