GÜNDEM

Verda Özer yazdı: Sokağa çöp atanlara para cezası geliyor

Milliyet yazarı Verda Özer, bugünkü çöp atanlara bin TL para cezasının kesileceği haberini verdi.

Verda Özer yazdı: Sokağa çöp atanlara para cezası geliyor

Milliyet gazetesi yazarı Verda Özer, bugünkü köşesinde sokağa çöp atanlara bin TL para cezasının kesileceği haberini aktardı. Özer ayrıca geri dönüşüm çalışmalaır konusunda da bilgi verdi:

Harika bir haberim var, hepinize. Her ne görüşten olursanız olun, her birinize:

Sokağa çöp atanlara 1000 TL para cezası getirecek olan Çevre Kanunu evvelsi gün tamamen Meclis’ten geçti! Sabaha karşı 3’te kabul edilen kanuna göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı altında “Çevre Ajansı” kuruldu. Ki bu, Türkiye için bir devrim niteliğinde!

İçecek ambalajlarının geri dönüştürülmesinden tutun, tüm belediyelere bisiklet yolu yapılmasını zorunlu hale getirmeye kadar, çok geniş bir paket hayata geçiyor. Ülkenin havasını, suyunu, toprağını koruma altına alan bir dizi idari ceza ve önlem bundan böyle devrede.

...

Telefonda konuştuğum, Çevre Kanunu teklifini 11 ay önce Meclis’e getiren AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, “plastik poşet yasası” sayesinde plastik poşet kullanımının yüzde 80 azaldığını söylüyor. “Bunu da hep beraber yaptık. Bu siyaset üstü bir mesele. Derdimiz insan ve çevre. Bizim gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak gibi bir zorunluluğumuz var” diyerek çok anlamlı bir hatırlatma yapıyor.

Hepimizin elini taşın altına koyma zamanı şimdi. Eğer ki Türkiye’nin atık yığını haline gelmesini istemiyorsak tabii...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum