POLEMİK

Vedat Demir'den Özgür Özel'e yalanlama; İftira suçu işliyor!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili ortaya attığı Gülen ile görüşme iddiasına, Vedat Demir'den yalanlama geldi.

Vedat Demir'den Özgür Özel'e yalanlama; İftira suçu işliyor!

CHP ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında yaşanan tartışmalar dün yeni bir boyut kazanmıştı. CHP'li Özgür Özel, Bakan Soylu'nun 4 Şubat 2012 tarihinde Pensinvanya'da olduğunu ve Vedat Demir ile birlikte Fethullah Gülen ile görüştüğünü iddia etmişti.

Daha sonra ise Özel'in Pensilvanya'da olduğunu iddia ettiği Süleyman Soylu'nun o tarihte Umre'de bulunduğu ortaya çıkmıştı. İşte ortaya atılan bu asılsız iddia sonrasında Süleyman Soylu ile birlikte olduğu söylenen Vedat Demir'den de bir basın açıklaması ile bu iftiraya yanıt geldi.


İşte Prof. Vedat Demir'in bu iftiraya vermiş olduğu o cevap metni:

KAMUOYUNA DUYURU: ÖZGÜR ÖZEL İFTİRA VE YALANLARIYLA SUÇ İŞLİYOR

Bilimi, rasyonel ve eleştirel aklı rehber edinmiş bir akademisyen olarak hep hakikatin tarafında oldum. Türkiye'de her zaman demokrasi, hukuk devleti ve basın özgürlüğünü savundum.

Hiçbir zaman aklımı, irademi, vicdanımı kimseye teslim etmedim. Bütün yaşantım ve yazdıklarım ortadadır.
Kurum içi husumet sebebiyle hukuksuz biçimde üniversitemden ihraç edildim, cadı avına ve çok sıkıntılı mağduriyetlere maruz bırakıldım. Bu süreçte ailem ve ben çok büyük sıkıntılar çektik. Şimdi de benimle hiç ilgisi bulunmayan bir siyasi çekişmenin ortasında, savunmasız şekilde, asılsız ve yalan kurgularla lince tabi tutuluyorum.

Bütün bu saçma iddiaları cevaplamak için hakkımdaki hukuki sürecin tamamlanmasını bekliyordum. Ama CHP milletvekili Özgür Özel'in Sayın Soylu ve benimle ilgili iddiaları iftira boyutunu aşmış, cinnet ve hezeyan nöbetlerine dönüşmüştür.

Milletvekili Özel, kafasında uydurduğu delilsiz, mesnetsiz senaryolarla, alakasız tarih, olay ve kişileri bir araya getirip, Sayın Soylu'ya ve AK Parti'ye zarar verme uğruna şahsımı kriminal olaylar ve kriminal kişilerle birlikte zikretme ahlaksızlığını göstermiştir.

Özel'in deli saçması iddialarının aksine bahsettiği tarihte Amerikan vizem dahi yoktu. 2012 Ağustos ayında akademik çalışmalarımı yapmak için misafir öğretim üyesi olarak gittiğim tarihten önce hiç ABD'de bulunmadım. Hayatımda Fethullah Gülen'le veya çevresinden biriyle hiç yan yana gelmedim. Söz konusu yapıyla hiçbir bağlantım olmadı.

Benim dünya görüşüm ve duruşum ortadadır. Şimdiye kadar hiçbir gizli saklı işim olmadı. Herşeyim bilinmektedir. Hayatımda hesabını veremeyeceğim tek bir karanlık nokta bulunmamaktadır.

Özel'in parlamento kürsüsünü kirleten iftira, yalan ve itibar suikasti odaklı bu çirkin siyaset tarzını ülkemiz hak etmemektedir.

Toplumdaki konumumu ve saygınlığımı hedef alan deli saçması, ahlaksız yalan ve iftiralarıyla suç işleyen Özgür Özel'le ayrıca yargıda hesaplaşacağız.

Saygılarımla.
Prof. Vedat Demir

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar