KAZANDI

Vedat Bilgin kazandı

Vedat Bilgin okullarda iktisat öğrencilerine anlatılmayan çok önemli bir konu olduğuna dikkat çekiyordu: Ekonomiye operasyonun nasıl yapılacağı meselesi.

Vedat Bilgin kazandı

Dolardaki dalgalanma sonrası hem ekranlarda hem köşe yazılarında "sebepleri, sonuçları, mevcut durumla" ilgili pek çok analiz yapıldı. 

Ekonomist olan da olmayan da neredeyse aynı derecede yorum yaparken gördük ki dolar kurundaki bu oynaklığa "operasyon" diyenler ve "operasyon değil" diyenler arasında bir ayrışma oluştu. 

Herkes kendince yorumunu yapadursun bugün Vedat Bilgin'in Akşam gazetesindeki yazısı bir "ders" niteliğindeydi. 

Çünkü Vedat Bilgin okullarda iktisat öğrencilerine anlatılmayan çok önemli bir konu olduğuna dikkat çekiyordu: Ekonomiye operasyonun nasıl yapılacağı meselesi.

Vedat Bilgin bunun nedenini de açıklıyordu yazısında: "Bunun anlatılmamasının sebebi doğrudan doğruya konunun iktisat teorisini ilgilendiren bir mesele olmadığıdır fakat işin bir başka boyutu elbette dolaylı da olsa iktisatla alakalıdır. Çünkü iktisadi operasyonları yapanlar oyunu kurallarına göre oynayarak yani ‘iktisadın kanunlarını’ bilerek bu operasyonları yapmaktadırlar."

İşte şimdi bu gerçek önümüzde dururken yani iktisat okuyanların aslında okumadıkları bir durumla karşı karşıya kaldığımızı bilmek daha ürkütücü olsa da yapılan yorumları anlamak açısından iyi diye düşünüyorum.

Vedat Bilgin'i de bu yazısı için günün kazananı seçiyoruz.  

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar