KARİKATÜR

Uykusuz şehit cenazesinde sordu: Bugün seçim olsa...

Şehit Cenazeleri ile erken seçimi ilişkilendiren Uykusuz dergisinin bir de sürprizi var...

Uykusuz şehit cenazesinde sordu: Bugün seçim olsa...
GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK

Hükümetin erken seçim istediği için çözüm sürecini askıya aldığı ve PKK ile silahlı mücadelenin yeniden başlatıldığı iddiası bu hafta çok çarpıcı bir kapak ile Türkiye'nin en çok satan mizah dergisi Uykusuz'un kapağına yansıdı.

Derginin kapağında şehit cenazesinde "Merhumu Nasıl Bilirdiniz" sorusunu soran imama doğru koşan bir siyasetçinin, "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz" diye sorduğu görülüyor.

İŞTE UYKUSUZ'UN O KAPAĞI



UYKUSUZ'DAN BİR DE SÜRPRİZ VAR

Türkiye'nin en çok satan mizah dergisi ünvanını da taşıyan Uykusuz, yarın piyasaya çıkacak olan sayısında okuyucularına bir de sürpriz yaptı.

40 yıllık çizgi roman çizeri ve mizah dergisi yöneticisi Ergin Ergönültaş, bundan böyle yazıları ile Uykusuz dergisinde olacak.

1951 yılında İstanbul'da doğan Ergönültaş, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu. '70'li yıllarda Gırgır dergisinde Zalim Şevki / Kelek Osman adlı tiplerin hikâyelerini yazıp çizdi.

Yeterince politik olmadığı için Gırgır dergisinden ayrılan ve Mikrop dergisini çıkarmaya başlayan Ergönültaş, '70'li yıllarda Politika ve Milliyet gazetelerinde çizer olarak çalıştı.

Dönemin Kültür / Sanat dergilerinde minibüs kültürü / Arabeskleşme / Gülmece / Sanat üzerine çeşitli incelemeleri yayımlandı.

Fransa'da çeşitli çizgi roman dergilerinde resimli hikâyeleri yayımlanan Ergönültaş, Atıf Yılmaz'ın yönettiği Hayallerim Aşkım ve Sen adlı filmin sanat yönetmenliğini yaptı. Yine Atıf Yılmaz için yazmış olduğu Terso adlı senaryoyu çizgiroman olarak yayımladı. Pişmiş Kelle adlı mizah dergisini yönetti.

Son olarak İletişim Yayınlarından Minare Gölgesi isimli bir de romanı yayımlanan Ergönültaş, bundan böyle her hafta Uykusuz için yazacak.


ÇOK OKUNANLAR