TV HABER

Ünlü isimler "İklim Meselesi"ni anlatacak

Ezgi Mola, Halit Ergenç, Ozan Güven ve Serenay Sarıkaya “İklim Meselesi” belgeselinde iklim değişikliğinin Türkiye’deki izlerini mercek altına alıyor.

Ünlü isimler "İklim Meselesi"ni anlatacak

Dünyanın son dönemdeki en önemli konularından biri haline gelen iklim değişikliğinin Türkiye’deki izlerini inceleyen 3 bölümlük “İklim Meselesi” belgeseli; Ezgi Mola, Halit Ergenç, Ozan Güven ve Serenay Sarıkaya’nın sunumuyla 8 Ocak Pazar günü 20.00’de National Geographic ekranlarında başlıyor.

Bu 3 bölümlük özel belgesel seride, yirmi birinci yüzyılın sonlarına doğru Avrupa ve Orta Asya bölgesinde küresel iklim değişikliğinin etkilerine en çok maruz kalacak ülkelerden biri olan Türkiye’nin meseleyle olan yakın ilişkisi ekranlara taşınırken farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

İklim Meselesi'nin ilk bölümünde uzmanlarla bir araya gelen Halit Ergenç Zonguldak madenlerini, Ozan Güven ise Artvin'i ziyaret ediyor.

Günlük hayattaki enerji gereksinimlerimiz ve enerjinin nasıl elde edildiği sorularından, Hes projelerine, İstanbul’un su döngüsünden, kuraklıkla mücadele eden çiftçilere Türkiye’deki sorunlara değinen belgesel seride aynı zamanda alternatif sürdürülebilir enerji kaynakları ve kapasiteleri de Ezgi Mola, Halit Ergenç, Ozan Güven ve Serenay Sarıkaya’nın sunumuyla National Geographic ekranlarına geliyor.

İklim Meselesi belgeseli; İklim Bilimci Prof. Dr. Levent Kurnaz, Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli Yazarı Doç. Dr. Barış Karapınar, Doktar Ceo’su Tanzer Bilgen ve WWF İklim ve Enerji Programı Danışmanı Mustafa Özgür Berke’nin de uzman görüşleriyle zenginleşerek izleyicilere konuyu hayatın içinden örneklerle daha görünür kılıyor.

İklim Meselesi'nin ilk bölümü, 8 Ocak Pazar günü 20.00’de National Geographic’te.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar