TELEVİZYON

Ümmü Gülsüm niye bilgisayar kullanmadı?

ATV'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak adlı yarışma programında 125 bin TL ödül kazanan Ümmü Gülsüm güler yüzü, enerjisi ile de Türkiye'nin kalbini fethetti.

Ümmü Gülsüm niye bilgisayar kullanmadı?

ATV''de yayınlanan 'Kim Milyoner Olmak İster' Ümmü Gülsüm Genç'i ağırladı. 4 yaşında geçirdiği hastalık nedeniyle konuşamayan Ümmü Gülsüm için programda ilk kez farklı bir format izlendi. Yarışma sunucusu Kenan İmirzalıoğlu soruları sordu ve yarışmacı kendisine özel hazırlanan yazı tahtasından soruları cevapladı. Ümmü Gülsüm'ün neden bilgisayar kullanmadığı ise merak konusu oldu. Yüksel Aytuğ izleyicinin de dikkatinden kaçmayan bu sorunun cevabını verdi:

Yarışmanın formatı, katılımcıların 'direkt' yanıt vermesi üzerine kurulu. Bu nedenle yanıtlar sırasında kafalarda soru işareti oluşturacak, şüphe doğuracak hiçbir elektronik aracıya izin verilmiyor. Bu nedenle, konuşma engelli yarışmacı için en 'şeffaf' uygulama olan tahtaya yazma metodu kullanıldı.

Ümmü Gülsüm niye bilgisayar kullanmadı?

Geçen haftanın televizyon yıldızı hiç kuşku yok ki konuşma engeline rağmen katıldığı Kim Milyoner Olmak İster?'de kazandığı 125 bin liralık ödülün yanı sıra güler yüzü ve sempatik tavırlarıyla da kalpleri kazanan 27 yaşındaki Ümmü Gülsüm Genç'ti.
Geçen hafta cuma günü bu sütunlarda 'Bu kız için yarın ekran başında olun' diye yazmıştım.
Nitekim cumartesi akşamı Türkiye adeta ekrana kilitlendi. Pek çok okurumuz teşekkür mesajı gönderip "Yüksel Bey iyi ki bizi önceden uyarıp yönlendirdiniz. Yoksa bu güzelliği kaçıracaktık" dediler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere toplumun hemen her kesiminden takdir alan Ümmü Gülsüm, aynı zamanda kendisi gibi engelli olan ama yüreğine cesaret verecek bir rehbere ihtiyaç duyanların da umut ışığı oldu. Hafta boyunca Yakından Kumanda okurlarından da Ümmü Gülsüm'e ve bu fırsatı ona veren atv yönetimi ile yarışmanın yapım ekibine teşekkür ve övgüler yağdı.
Okurumuz Muhammet Kara da genç yarışmacıyı takdir edenler arasındaydı. Ancak bir ayrıntıya takılmıştı. Diyordu ki, "Koskoca atv kanalı kızın eline kalem ve beyaz tahta vereceğine klavyesine bağlı ekran oluştursaydı, kız daha rahat yazar, sürekli uğraşmazdı.
Bu olayı niye düşünemediler, anlayamadım." Okurumuzu ve onun gibi düşünenleri hemen aydınlatayım: Yarışmanın formatı, katılımcıların 'direkt' yanıt vermesi üzerine kurulu. Bu nedenle yanıtlar sırasında kafalarda soru işareti oluşturacak, şüphe doğuracak hiçbir elektronik aracıya izin verilmiyor. Bu nedenle, konuşma engelli yarışmacı için en 'şeffaf' uygulama olan tahtaya yazma metodu kullanıldı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar