GÜNDEM

Ümit Özdağ, Fuat Uğur'a konuştu: Meral Akşener, Gülen’in talimatını uyguluyor

İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Özdağ, iddialarını sürdürüyor. Konuyla ilgili Türkiye yazarı Fuat Uğur'a konuşan Özdağ, "Meral Akşener, Gülen’in talimatını uyguluyor" dedi.

Ümit Özdağ, Fuat Uğur'a konuştu: Meral Akşener, Gülen’in talimatını uyguluyor

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, bugünkü yazısının “Meral Akşener, Fetullah Gülen’in talimatını uyguluyor” kısmında "Önceki gün yeniden konuştuğum Ümit Özdağ çok kararlı" diyerek aldığı notları okuyucularıyla paylaştı:

1-Meral Akşener ve yakın adamları Fetullah Gülen’in “FETÖ ile mücadele edenlere karşı onların akıl sağlıkları üzerinde yorum yaparak gidin” talimatını tıpatıp uyguluyor. Bir güvenlik ve istihbarat uzmanı olan Ümit Özdağ psikolojik harbin ne olduğunu çok iyi biliyor. Akşener’in “Bir deli kuyuya taş attı” tekerlemesi ve diğer adamlarının “Özdağ’ın akıl sağlığından endişeliyiz” lafları bunun örneği.

2-Özdağ’ın, Buğra Kavuncu’yu deşifre etmesi ve bunun tüm İYİ Parti tabanında yankı bulması FETÖ için sarsıcı oldu. Bu yüzden yoğun bir saldırı başlattılar. Özdağ “Sırf Bülent Korucu adlı firari FETÖ’cü aynı gün benimle ilgili üç video yayınladı” diyor. Bazıları da Özdağ’ın açıklamalarını “MİT-Genelkurmay komplosu” olarak nitelendirerek sözümona itibarsızlaştırmaya çalışıyor.

3-Ümit Özdağ bir başka gelişmeyi de “İşin ilginç yanı, devlet de İYİ Parti’de neler tezgâhlanmak istendiğini ilk kez anlamaya başladı” diye açıklıyor.

4-Ve Anayasa taslağını PKK’nın siyasal uzantısı HDP ile birlikte hazırlamaları tüy dikti. Şimdi Meral Akşener konuşmayarak meseleyi unutturmaya çalışıyor.
Özdağ’a göre İYİ Partililerin yüzde 50’si Buğra Kavuncu’nun gitmesini istiyor. Kalan yüzde 50 de “istifa etse iyi olur” düşüncesinde.

Bu satırlar yazıldığı sırada Rize’nin İYİ Parti Güneysu İlçe Başkanı Rıza Öztürk, partinin Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık’ın FETÖ’cü olduğunu söyledi. Durum bu, İYİ Parti’de taşlar yerinden oynadı artık.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar