GÜNDEM

Uğur Mumcu'nun abisi aylar önce Cumhuriyet'i uyarmıştı!

Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyon Uğur Mumcu'nun abisi Ceyhan Mumcu'nun aylarca önce yaptığı uyarıyı hatırlattı. Sizler için Ceyhan Mumcu'nun o sözlerini yeniden yayınlıyoruz...

Uğur Mumcu'nun abisi aylar önce Cumhuriyet'i uyarmıştı!

Cumhuriyet gazetesine " “FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” gerekçesiyle yapılan operasyonda gazetenin yönetici ve yazarları gözaltına alındı. 

Bu sabah saatlerinde başlayan operasyonlar suikaste kurban giden Gazeteci Uğur Mumcu'nun, Ağabey'i Ceyhan Mumcu 2016'nın Şubat ayında söylediklerini akıllara getirdi. Ceyhan Mumcu o dönem "Ergenekon Davası'nın daha ilk duruşmasında Cumhuriyet Gazetesi'nin avukatlarının Cemaat Savcılarıyla yoğun ve militanca işbirliğine gittiğini gördük" demişti. 

CUMHURİYET CEMAATÇİLERİN VE BÖLÜCÜLERİN ELİNE GEÇTİ

İşte Ceyhan Mumcu'nun o dönem Mustafa Balbay'ı ve Cumhuriyet'e uyarıları:

"O dönem Cumhuriyet'in avukatları Zekeriya Öz'den daha cemaatçiydi. Bugün aydınlar bildirisini imzalayan aydınlar gelip orda suçlamalarda bulunuyorlardı. Suçlayanların arasında Can Dündar ve arkadaşları da vardı. O zaman ben Mustafa Balbay'ı uyardım. Sol'un güzel bir lafı vardır : Susma sustukça sıra sana gelecek diye. Bugün Balbay daha yeni söylüyor Cumhuriyet cemaatçilerin ve bölücülerin eline geçti diye." 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum