GÜNCEL

Uğur Dündar’dan çarpıcı uyarı! ‘Kitlesel olayların çıkabilmesi an meselesi’

Sözcü yazarı Uğur Dündar, bugünkü köşesinde Fenerbahçe üzerinden ilginç ifadelerin yer aldığı bir yazı kaleme aldı.

Uğur Dündar’dan çarpıcı uyarı! ‘Kitlesel olayların çıkabilmesi an meselesi’

Başkan Ali Koç yönetiminde zor günler yaşayan Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanvekili ve Sözcü yazarı Uğur Dündar, bugünkü köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

"Buhran günlerinde futbol, sadece futbol değil çok şeydir!.." başlığını taşıyan makalesinde 2001 yılını hatırlatan Dündar, o dönemde ülkenin büyük bir ekonomik krizin pençesinde olduğunu kaydederek, "Piyasalarda Türkiye'nin memorandum ilan edeceği, yani borçlarını ödeyemeyeceği konuşuluyor." diye yazdı.

Bu noktada Fenerbahçe Kulübünde görev aldığı döneme değinen Uğur Dündar şu ifadeleri kullandı:

“Böylesine acılar ve umutsuzlukların yaşandığı süreçte Fenerbahçe Spor Kulübü'nde yöneticilik yapıyoruz. Aziz Yıldırım başkanımız, emekli Koramiral Atilla Kıyat da basın sözcümüz...

Hepimizin ortak gözlemi şu:

Ekonomik buhranlarda koyu bir taraftar için tuttuğu takımın başarısı, normal dönemlere oranla daha büyük, hatta yaşamsal bir önem kazanıyor.”

"KİTLESEL OLAYLARIN ÇIKABİLMESİ AN MESELESİ"

Söz konusu dönemi ağır bir sorumluluk duygusuyla yönettiklerini ve uğradıkları sportif haksızlıklarda bile özenli bir dil kullandıklarını belirten Dündar şöyle devam etti:

“Çünkü bir yenilgi sonrası iki cümlelik provokatif bir söylemle önü alınamayacak kitlesel olayların çıkabilmesinin an meselesi olduğunu görüyoruz... Basın sözcümüz emekli Koramiral Atilla Kıyat ile hep dostluktan, arkadaşlıktan, barış ve sevgiden söz ediyor, hiçbir kulübün yöneticisi, taraftarı ve oyuncularını rencide edecek açıklamalar yapmıyoruz. Böylece gerilim dolu o korkunç günleri olaysız atlatıyoruz.”

"BUHRAN VAR..."

Dündar günümüzü 2001 krizinin yaşandığı o günlerle kıyaslayarak, “Bugün maalesef yine ekonomik buhran var. Hem de çok derin bir buhran... Hemen her gün, hatta her saat başı döviz şoku yaşanıyor. Hayat pahalılığının mağdur ettiği yığınlar, yalnız ve güzel ülkemizin iyi yönetilemediğini düşündükçe öfkelenip geriliyor...” diye yazdı.

Sözcü yazarı, yazısının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

“O nedenle, Türk futbolunu yönetenleri, kulüp ayrımı yapmaksızın uyaralım ve sorumsuzca davranıp düşmanlık tohumları ekmek yerine, tüm renkleri kucaklayacak dostluk söylemlerini benimsemeleri gerektiğini hatırlatalım.

Çünkü biliyoruz ki böylesine buhran dönemlerinde futbol, sadece futbol değil, bir taraftar için çok şeydir!..”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar