KULİS

Uğur Dündar yeni kanalda olacak mı?

Artı 1 TV'den ayrılan ekip Sokak TV isimli bir kanal kuruyor. En çok merak edilen şeylerden biri de Uğur Dündar'ın yeni kanala geçip geçmeyeceği.

Uğur Dündar yeni kanalda olacak mı?
GAZETECİLER.COM (ÖZEL HABER) Temmuz ayında Gezi Parkı olayları sonrasında patronajın müdahalesi yüzünden ekran yüzlerinden program yapımcılarına, CEO'sundan haber müdürüne pek çok ismin istifa ettiği Artı 1 TV'nin eski ekibi yeni kanallarını kuruyorlar.

Sokak TV adını verdikleri yeni kanalın başında Artı 1 TV'den istifa eden Tuncay Mollaveyisoğlu var. Yurt gazetesinin sahibi Durdu Özbolat'ın sahibi olduğu gazete, dergi ve kanalların yönetimini gazetecilere bıraktığını açıklaması sonrası kuruluşu ilan edilen Sokak TV ile ilgili en çok merak edilen şeylerden biri de Uğur Dündar'ın yeni kanala geçip geçmeyeceği.

PATRON MÜDAHALE ETTİ AYRILDIK

Dündar Artı 1 TV'den istifa ederken  "Burada doğru bir iş yapamayacağımızı anladık ayrıldık. Ayrıca bize verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle zaten iplerimizi koparmıştık." demişti.

Tuncay Mollaveisoğlu'nun onur kırıcı 2 satır yazıyla görevden alıması üzerine ekip olarak kanaldan ayrılma kararı verdiklerini söyleyen Uğur Dündar, editöryal bağımsızlıklarına müdahaleyi kabul etmediklerini açıklamıştı.

HALK TV İLE EL SIKIŞTI

Halk TV'de katıldığı yayında "Toplum bize sahip çıkarsa işimizi yapacağız. Ben sürekli ölüm tehditleri alıyorum. Biz kendimizi topluma adadığımız için ayakta kalırız. Ama bu kanalın yani Artı 1'in patronlarını bir süre sonra hiç kimse hatırlamaz." diyen Dündar, kısa bir süre önce Arena programı için Halk TV ile anlaşmıştı.

ARENA BU HAFTA BAŞLIYOR

Halkın Arenası ismiyle ekranlara gelecek olan program bu hafta, Müjdat Gezen ve Yılmaz Özdil'in konuk olduğu ilk programla yayınlanamaya başlayacak. Dolayısıyla başta sorduğumuz sorunun yanıtı: Uğur Dündar yeni kanalda olmayacak şekilinde.
ÇOK OKUNANLAR